Raw collagen brownie bites - ultimata vid cravings (innan mens)

Våra collagen brownie bites är allt du behöver när suget kan kicka in i fas 3 (efter ägglossning och innan mens). Den ultimata brownien fylld med hälsosamma fetter som stabiliserar ditt blodsocker istället för andra alternativ som lätt får dina hormoner att skjuta i höjden, de innehåller även kakao som är rikt på magnesium och skulle kan minska eventuella cravings som kan uppkomma i fas 3. De är även boostade med kollagen som är rikt på flera aminosyror som vi ofta inte får i oss via maten vi äter och macapulver som är en adaptogen som kan ha förmågan att påverka våra könshormoner på ett positivt sätt. 

Collagen crunchy-brownie bites 

De här browniesen har en perfekt konsistens och en bladning av fryst, choklad, crunch, sött och salt. En win att ha i frysen under sommarn och plocka fram när suget sätter in. Vi älskar dem extra mycket i fas tre då vi brukar känna ett sug för choklad, något sött och gärna fett - allt vi behöver i en liten boll <3 

Torra ingredienser:
2 dl mandlar + 1 dl valnötter 
2 msk kakao
1.5 msk kakaonibs
0.5 tsk vaniljpulver
0.25 tsk jodberikat salt 

Blöta ingredienser:

7 färska urkärnade dadlar 
1.5 msk mandelsmör
1.5 msk kokosolja
Ev en skvätt vatten 

Alternativ för extra boost:
2 msk WS-kollagen
0.5 tsk macapulver 

Gör såhär: Mixa mandlar och valnötter till ett mjöl. Kärna ur dadlarna och häll i resterande ingredienser förutom kakanibsen och mixa tills du fått en jämn och slät konsistens (när smeten är len = perfekt). Blanda i kakaonibs och rör runt + rulla till bollar och in i frysen. Låt stå i någon/några timmar innan du äter dem!

Reminder: Under fas 3 är det inte ovanligt att man upplever många olika symptom kopplat till menscykeln, bara för att det är vanligt betyder det inte att det är normalt. Det bästa sättet för hormoner i balans är att äta riktig mat, bakverk/snacks är bara ett komplement som kan få eventuella cravings att minska och vår själ att jubla! För att förstå mer om din menscykel läs här och här kan du läsa om hur du kan dra nytta av menscykelns faser.