This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

FAQ

Body Lotion och Body Wash Chicca Roast Kollagen & Womensync Collagen

FAQ Womensync Body Lotion och Body Wash

Innehåller produkterna ftalater?

Nej, de innehåller inte ftalater.

Innehåller produkterna PFAS, BPA eller parabener?

Nej, de innehåller inte PFAS, BPA eller parabener.

Innehåller produkterna sulfater?

Nej, de innehåller inga sulfater.

Innehåller produkterna mikroplaster eller mineraloljor?

Nej, de innehåller inga mikroplaster eller mineraloljor.

Innehåller produkterna färgämnen?

Nej, de innehåller inga färgämnen.

Är produkterna veganska?

Ja, de är veganska.

Är produkterna allergivänliga?

Ja, de är allergivänliga.

Är produkterna parfymfria?

Ja, de är parfymfria.

Varför innehåller inte produkterna eteriska oljor istället för parfym?

Produkterna är helt parfymfria och innehåller inte eteriska oljor istället för parfym eftersom eteriska oljor innehåller samma kemiska allergener som parfymer. Det är en vanlig missuppfattning att eteriska oljor vore säkrare eller bättre än parfymoljor. Parfymoljor kan innehålla både naturliga extrakt från naturen eller syntetiska doftmolekyler men det är i grund och botten precis samma molekyler i eteriska oljor och parfymoljor. I eteriska oljor finns det dock många fler, en hel uppsjö av molekyler. I en parfymolja som blandats och tagits fram av en parfymtillverkare så vet man exakt vad som ingår och i vilka halter. Det finns också en vanlig missuppfattning att parfymoljor endast är syntetiska vilket inte stämmer.

Är plasten i förpackningarna icke-toxisk?

Ja, den är icke-toxisk.

FAQ Chicca Roast

Vad är Chicca roast?

Chicca Roast består av 100 % mald, rostad och spraytorkad cikoriarot. Det är en ekologisk, aromatisk dryck som är naturligt koffeinfri och ett utmärkt alternativ till kaffe. Drycken har rostade, nötiga toner som påminner om kaffe i smaken med mjuka inslag av choklad och sötma.

Vad är Cikoria?

Cikoriaroten är en ört med ljusblå blommor som tillhör maskrosfamiljen (dandelion). Cikoria har använts i tusentals år i matlagning och även i vissa traditioner för medicinskt syfte.

Hur tillverkas Chicca Roast? 

Chicca Roast tillverkas av cikoriaväxtens rötter som först tvättas för att sedan hackas i mindre bitar och sedan torkas och förpackas. Efter det rostas den för att få den rostande, kaffeliknande smaken och spraytorkas till ett finmalt snabblösligt pulver.

Var produceras Chicca Roast?

Cikorian växer, rengörs och torkas i Frankrike/Belgien för att sedan rostas och spraytorkas i Schweiz.

Hur tillagar jag Chicca Roast?

Blanda ca 2-3 msk (5g) tillsammans med ca 1-1.5 dl hett vatten beroende på starkt du vill ha det och rör om. Drick som det är eller med mjölk av eget val. För en extra lyxig variant servera med skummad mjölk som Chicca Roast Latte eller Capuccino. Chicca Roast går även att använda som kaffesubstitut i exempelvis bakverk.

Innehåller Chicca Roast koffein?

Nej, Chicca Roast är naturligt helt utan koffein. Det går där med bra att dricka Chicca Roast både på morgonen som på kvällen utan påverkad sömnkvalitet.

Kan jag dricka Chicca Roast när jag är gravid eller ammar? 

Chicca Roast är en örtprodukt. Använd inte örtprodukter när du är gravid eller ammar utan att först prata med din barnmorska eller läkare. Läs mer på Livsmedelsverket eller rådfråga din läkare eller barnmorska.

Är Chicca Roast glutenfri?

Det finns inget gluten i vår Chicca Roast, däremot kan det finnas spår av gluten. Så här ser processen ut:

  • Cikorian produceras i samma lokaler som spannmål som råg och korn. Under produktionsprocessen hos vår producent sker först en utvinning av ingredienserna vilket betyder att de olika råvarorna fylls i olika kärl som är anslutna till varandra som sedan täcks med varmt vatten. Gluten finns kvar som restprodukt och följer med andra ord inte med i extraktet som släpps ut. 
  • Nästa steg är att cikorian spraytorkas och kommer i den processen inte i kontakt med gluten.

Så sammanfattningsvis, det finns ingen gluten i produkten, det vill säga ingen prolamin och glutamin som tillsammans skapar gluten. Det producenten beskriver är att det möjligtvis skulle kunna finnas spannmål kvar i resterna under extraktionen av ingredienser. Vid olika analyser har inte gluten kunnat hittas, men enligt livsmedelsverkets regler kan man inte helt utesluta att det skulle kunna finnas spår av gluten kvar.

I dessa falla ska du inte inta cikoria:

Du bör inte konsumera cikoria i överskott. Cikoria är en kraftfull ört med flera aktiva ämnen. I dessa fall du ska undvika intag av Cikoria:

  • Cikoria är en örtprodukt. Använd inte örtprodukter när du är gravid eller ammar utan att först prata med din barnmorska eller läkare. Läs mer på Livsmedelsverket eller rådfråga din läkare eller barnmorska.
  • Cikoria är besläktad med korsört, ringblommor och tusenskönor så om du har allergi mot någon av dessa kan det trigga allergiska reaktioner, likaså för dig med pollenallergi. 
  • Ett stort intag av cikoria (över 20 g/dag) kan ge risk för förstoppning, magkramper och diarré. 
  • Om du har gallsten kan för mycket cikoria förvärra problemet, så tala med en läkare innan användning. 

FAQ Kollagen & Womensync Collagen

Vad är kollagen?

Kollagen utgör 30-35 % av kroppens protein vilket gör det till det största och mest förekommande proteinet i kroppen. Kollagen finns i hud, hår, naglar, muskler, vävnader, brosk, ligament, bindväv och tarmar. Utöver det finns det i organ som hjärta, lever och lungor. 

Kollagen kallas ibland för kroppens “lim”. Det påverkar struktur och stadga i muskler, senor, leder och ligament. Kollagen bidrar även till att hålla hud, hår och naglar fasta/hållbara och återfuktade. 

Producerar inte kroppen själv kollagen?

Jo, det stämmer att kroppen själv kan producera kollagen. I takt med att vi blir äldre blir nedbrytningen av kollagen större än nybildningen vilket bland annat gör att huden åldras och blir rynkig.

Vad är de främsta faktorerna till att kollagen minskas i kroppen?

  • Åldrande gör så att mindre kollagen tillverkas
  • UV-strålning från solen
  • Stress
  • Luftföroreningar 

Kan vi få i oss kollagen från maten vi äter?

Ja, det kan vi. Kollagen finns främst i mat som benbuljong, hjärta, lever och senor. Idag äter inte lika många av oss dessa typer av livsmedel i sin vanliga kost vilket gör att man eventuellt får i sig små mängder eller inget kollagen alls via maten. 

Om man väljer att äta kosttillskott i form av kollagen är det viktigt att kosttillskott endast används som ett komplement till en varierad kost. Tänk även på att inte överskrida det dagliga rekommenderade intaget.

Vad betyder det att Womensync Collagen är hydrolyserat?

Proteiner består av aminosyror. När man hydrolyserar proteiner i framställandet av kollagen så bryter man upp dessa kopplingar. Detta sker även när man äter, det vill säga när man genom matsmältningen spjälkar upp proteiner.

Hydrolysering är en kemisk process som innebär att en molekyl klyvs i två delar genom att en vattenmolekyl tillförs. Hydrolyserat kollagenprotein är därför delvis nedbrutet kollagen, vilket kan ge en effektivare absorption genom tarmslemhinnan.

Hur framställs hydrolyserat kollagen?

Kollagen hydrolyseras (en molekyl klyvs i två delar efter att en vattenmolekyl har lagts till) enzymatiskt till peptider med låg molekylvikt, för att säkerställa ett optimalt upptag i kroppen.

Kan man äta kollagentillskott om man är gravid?

Ja det går bra, kollagen finns naturligt i mat som benbuljong, lever, hjärta och senor.

Hur mycket kollagentillskott kan man äta?

Den dagliga rekommendationen är 1-2 msk (2500 mg). I drycker som exempelvis te, Chicca Roast eller kaffe rekommenderar vi ca 0,5-1 msk.

Hur kan jag inta Womensync collagen?

Kollagentillskottet har ingen smak och passar att använda i varma drycker, bakverk, smoothies, chiapudding, gröt, soppor och grytor.

Vilken typ av kollagen innehåller Womensync collagen?

Vårt kollagentillskott innehåller främst typ I kollagen och en liten del typ III kollagen. Kollagen typ I förekommer främst i hud, hår, naglar, skelett, leder, ligament, tänder och organ samt kollagen typ III förekommer främst i hud, muskler, lever och blodkärl. 

Sammanfattningsvis:

Kollagen typ I: Förekommer främst i hud, hår, naglar, skelett, leder, ligament, tänder och organ.

Kollagen typ II: Förekommer främst i leder och senor. 

Kollagen typ III: Förekommer främst i hud, muskler, lever och blodkärl

Vad innebär det att Womensync Collagen är “bioaktivt”? 

Vårt kollagen är “bioaktivt” vilket innebär att kollagenet är nedbrutet i mycket små peptider som ska göra det snabbare och enklare för kroppen att kunna ta upp det och använda det.

Varukorg

No more products available for purchase