Womensync Podcast

Womensync podcast är podcasten för vår tids kvinnor. Det är en hälsopodd som tar hänsyn till en ny dimension av hälsa som tidigare inte lyfts i hälsosammanhang – vad hälsa betyder utifrån en kvinnlig biologi. 

Varje vecka gästas podden av någon av Sveriges främsta experter och profiler inom kvinnohälsa och holistisk hälsa. I konversationerna lyfts allt det där som man önskar att man hade vetat om när det kommer till den kvinnliga biologin, vad som påverkar den och hur vi kan må som bäst. Du får också en större förståelse för hur tankar, känslor samt hur feminin och maskulin energi har en påverkan på din kropp och hur du kan använda detta till din fördel. Oavsett om du har utmaningar kopplat till menscykeln eller bara vill få en djupare relation med dig själv och din kropp är det här podden där du får verktygen. 

Womensync är grundat av Susanna Moen och Sara Norrbom och är ett koncept inom livsstil som förmedlar kunskap, inspiration och produkter som hjälper kvinnor att må så bra som möjligt genom alla skeenden i livet. 

 

Doctor Diamantis kvinnohälsa womensync

Avsnitt #2 Fertilitet och att läka inifrån med Doctor Diamantis

I dagens avsnitt sitter vi ned med Doctor Diamantis som arbetar som läkare inom kinesisk medicin. I sin praktik jobbar han bland annat med att hjälpa kvinnor som bland annat har utmaningar med hormonella obalanser, infertilitet och mag- och tarmbesvär.

Vi diskuterar hur stress kan komma till uttryck i kroppens olika organ, hur man kan minska inre stress genom att leva i sin sanning och hur man gör för att vara i den. Vi går även in på hur mat kan ha värmande eller kylande egenskaper (både i energi och temperatur) och hur det kan användas som verktyg.

Vi går bland annat in på följande:
– Hur vi kan minska stress genom att leva i vår sanning och hur man gör för att vara i den
– Hur värmande och kylande mat (i energi och temperatur) kan ha en inverkan på vår menscykel och vilka symptom vi kan uppleva under månadens gång
– Vilken typ av mat som hjälper oss att hålla oss friska
– Hur feminin och maskulin energi påverkar oss
– Hur dagens livsstil och samhälle är format utifrån den manliga biologin och vilka konsekvenser det har på oss som kvinnor
– Hur våra beteendemönster och livsstil har en inverkan på hormoner och menscykel
– Hur vi skapar förutsättningar för att läka genom att jobba med vårt inre och livsstilsförändringar

Här kan du läsa mer om Dr Diamantis . 

 

Avsnitt #1 Allt om menscykeln och hur du kan påverka den med Jenny Koos

Jenny, också känd som Vulverine, är en av de starkast lysande stjärnorna inom alternativ kvinnohälsa i Sverige. Hon har hjälpt tusentals kvinnor att förstå och optimera sin menscykel så att de kan vara i sin fulla kraft genom hela menscykeln. 

I avsnittet går vi bland annat in på:
 – Hur dagens livsstil och samhälle är format utifrån den manliga biologin och vilka konsekvenser det kan ge för oss med en kvinnlig biologi
– Hur vi som kvinnor är cykliska och hur det visar sig i menscykeln
– Hur träning, näring, sömn och återhämtning har en påverkan på vår menscykel
– Vilken typ av mat som kan ha positiva effekter på menscykeln
– Hur veganism och koffein kan påverka menscykeln
– Hur trauma kan påverka vilka symptom som vi upplever under månadens gång 
– Vad som kan vara grundläggande orsaker till att många har problem med sin menscykel

Här kan du läsa mer om Jenny.

 

Avsnitt #0 Lär känna grundarna bakom Womensync