This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Värmande sötpotatis- och MOROTSSOPPA med smak av ingefära och kokos - perfekt för att öka din yin

Värmande sötpotatis- och morotssoppa med smak av ingefära och kokos - perfekt för att öka din yin

Sötpotatis- och morotsoppa med smak av ingefära och kokosmjölk. En soppa med värmande egenskaper både i temperatur och i energi vilket passar perfekt för många av oss kvinnor nu på hösten och vintern. Det är den perfekta soppan för att värma dig inifrån och att öka din yin (feminina energi). 

Glutenfri, sockerfri och mjölkfri

Vår sötpotatis- och morotssoppa går att variera i all oändlighet - kombon av de söta rotfrukterna, hettan från ingefäran och den krämiga kokosmjölken blir verkligen helt perfekt. Beroende på vad du tycker om kan du toppa soppan med olika alternativ eller äta den med olika tillbehör. Vi älskar att äta den med fröknäcke eller boostbread toppat med äkta smör, kokt ägg och gurka.

Det här är en måltid som värmer dig inifrån samtidigt som den grundar både dig och dina hormoner. Ett recept som innehåller högkvalitativa fetter, protein och komplexa kolhydrater som får både kropp och själ att jubla.

Recept till ca 4 portioner
1 mellanstor sötpotatis
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 cm ingefära
250 g kokosmjölk
3 - 4 dl vatten 
Kryddor som: 1 grönsaksbuljong, 1 tsk cayennepeppar, 1 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk paprika pulver, 1/2 tsk gurkmeja, salt och peppar.
Rostade pumpakärnor

Förslag på tillbehör:
Fröknäcke eller boostbread recept.
Kokt ägg
Äkta smör
Gurka 
Örtsalt

Gör såhär:
Börja med att hacka upp löken, rotfrukterna och ingefäran i grova bitar. Värm upp en kastrull med äkta smör och stek löken tills den mjuknar, häll sedan i rotfrukterna och ingefäran i kastrullen. Häll i vattnet och 2/3 av kokosmjölken så att det precis täcker rotsakerna, vi kan addera mer vätska efter att vi mixat den slätt om det behövs. Lägg även i buljongtärningen och kryddorna. Låt detta puttra i ca 15-20 minuter tills rotsakerna är mjuka.

Koka äggen under tiden och torrosta pumpafrön i en torr panna tills de börjar "poppa". Mixa sedan soppan slät och addera mer vätska om det behövs. Toppa denna underbara soppa med ringlad kokosmjölk och de rostade pumpafröna. För extra protein och fett kan du toppa soppan med smulad fetaost eller getost, ägg eller någon annan proteinkälla du tycker om. Ett annat alternativ är att äta soppan tillsammans med boostbread-macka, fröknäcke eller vad du föredrar.

Recept och bild av Alva Brobakken. 

Gillade du detta recept? 

Vår Fyllda paprika är en enkel och näringsrik middag som går att utöka så den passar ens egna behov för menscykelns olika faser. För dig som vill har mer inspiration i linje med soppan rekommenderar vi vår Värmande gryta.

Varukorg

No more products available for purchase