This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Enkel och NÄRINGSRIK MIDDAG - fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost

Enkel och näringsrik middag - fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost
Tips på en vardagsrätt som är enkel, går snabbt att göra och är så god är fylld paprika med köttfärs, ris, grönsaker, kryddor och fetaost. Den innehåller en blandning av högkvalitativa fetter, protein och kolhydrater som får våra hormoner att hålla sig grundande och stabila. Vi serverar även med stekt broccoli och brysselkål som kan hjälpa till att minska eventuella PMS-symtom i fas 3. 

Fyllda paprikor med köttfärs, ris och grönsaker 

Ett lifehack i fas tre är att fylla på med extra korsblommiga grönsaker (stekt broccoli och blomkål) då det kan hjälpa kroppen att bryta ned östrogen. Det här kan i sin tur hjälpa dig att minska eventuella PMS-symtom som är kopplade till högt östrogen, som exempelvis svullna och ömma bröst eller humörsvängningar.

Recept för ca 2 portioner:
Valfritt ris
500 g ekologisk nötfärs
2 pkt krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 riven morot
4 paprikor
1 paket fetaost
1 broccoli
ca. 10 st brysselkål
Äkta smör
1 grönsaksbuljong

Kryddor:
1 klick tomatpuré
2 tsk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikakrydda
Salt och peppar.

Gör såhär:
Hacka lök och vitlök samt riv moroten. Fräs löken i en gryta i smör. När den är gyllene tillsätt nötfärsen. När färsen är genomstekt, lägg i tomaterna, moroten, kryddor och buljong. Låt puttra och smaka av. Koka riset enligt anvisningar. Sätt på ugnen på 170 grader. När riset är klart och köttfärssåsen har fått puttra till sig smak så kan du börja fylla paprikorna. Skiva upp locket på paprikorna och töm kärnhuset. Lägg sedan i ett lager ris och köttfärssås. Toppa med smulad fetaost på toppen. In i ugnen ca. 15 minuter till de blir gyllene. Hacka sedan upp broccoli och brysselkålen och stek i smör och kryddor.

Gillade du detta recept? 

Nötfärs innehåller både kolesterol som hjälper kroppen att skapa könshormoner men också järn som är viktigt för vår menscykel. Därför vill vi även dela vårt recept på Nötfärsbiffar med en matig sallad.

Varukorg

No more products available for purchase