Boost Bread

Womensyncs boost bread är en av favoriterna. Brödet passar perfekt i början av mensen då vissa av oss kan uppleva en ökad hunger. Det passar dock lika bra under hela cykeln som bärare för härliga toppings.

Brödet får våra smaklökar att jubla, håller oss mätta, innehåller högkvalitativa fetter. Magiskt! 

Saftigt, knaprigt och med en sötma och touch av morot

Förberedelser:
För att tillgodogöra dig näringen i nötterna och fröerna på bästa sätt bör du blötlägga dem innan.

Du behöver
Torra ingredienser: 
2 dl bovetemjöl
3 dl havregryn 
2 dl pumpafrön
2 dl hackade paranötter 
1/2 dl linfrön
1 msk chiafrön
1.5 msk fiberhusk 
1.5 tsk bakpulver
1/2 tsk jodberikat havssalt

Blöta ingredienser:
2-3 dl osötad mandelmjölk
2 ekologiska ägg
1 mellanstor grovt riven morot 
1/2 dl ekologiska russin
2 msk smält kokosolja
2 msk fast rå svenskodlad honung

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna och rör samman med övriga torra ingredienser. Tillsätt havremjölk, ägg, kokosolja, honung och riven morot. Om du har en brödform som behöver smörjas så gör du det nu med kokosolja eller äkta smör. Häll smeten i formen och toppa med pumpakärnor om så önskas. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter innan du testar brödet med en sticka. Det ska inte vara kladdigt, tänk att du ska kunna klappa det och se en stuns i brödet. Ta ut brödet när det är i önskad konsistens och låt svalna under bakduk innan du skivar upp det.  

Gillade du detta recept? 

Då borde du verkligen prova Boost brödet som är glutenfritt och med smak av vört eller vårt alldeles egna fröknäcke. Båda är magiska som bärare för en mängd olika goda toppings!