Fröknäcke är en stor favorit hos oss. Krispigt och full med näring, dessutom helt utan ägg och mjöl! Enkelt att blanda ihop och perfekt att ha i skafferiet när du vill ge dig själv en bra grund på morgonen. Frukostbrödet som ger en näringsrik start på dagen, toppa med lagrad ost, lax eller avokado.
En perfekt bärare för goda toppings!
Ingredienser:
2 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
0.5 dl linfrön
0.5 dl sesamfrön
4 msk chiafrön
2 dl varmt vatten
3 msk smält kokosolja
2 tsk flingsalt (toppa med)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser förutom salt och tillslätt sedan kokande vatten och smält kokosolja. Låt stå i ca 15 minuter. Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av en slickepott alternativt ta ett bakplåtspapper och kavla ut. Strö över flingsaltet. In i ugnen i ca 45 minuter tills knäcket fått färg och blivit krispigt!
Vi brukar servera med äkta smör, kokt ägg, örtsalt och persilja, magiskt!