Fröknäcke är en stor favorit hos oss. Krispigt och full med näring, dessutom helt utan ägg och mjöl! Det är enkelt att blanda ihop och perfekt att ha i skafferiet och ta fram för frukost eller mellis. Ett bröd fullt av fibrer och näring som passar både vid gluten-, mejeri- och äggintolerans som vi tycker om att toppa med pålägg som till exempel lagrad ost, lax, ägg eller avokado utifrån vad man tål och är sugen på.
En perfekt bärare för goda toppings
Ingredienser:
2 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
4 msk chiafrön
2 dl varmt vatten
3 msk smält kokosolja
2 tsk flingsalt (toppa med)
Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser förutom salt och tillslätt sedan kokande vatten och smält kokosolja. Låt stå i ca 15 minuter så att chiafrön och linfrön sväller. Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av en slickepott alternativt ta ett bakplåtspapper och kavla ut. Se till att inte platta ut den för tunt utan försök få ett jämnt lager. Strö över flingsaltet och skjutsa In i ugnen i ca 40-45 minuter tills knäcket fått lite lätt färg och blivit krispigt.
En favorittopping hos oss är äkta smör, kokt ägg, örtsalt och persilja – magiskt!