This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Värmande gryta för våra HORMONER

recept för hormoner

En värmande gryta som passar perfekt för att värma upp kroppen både i temperatur och energi. Den är även rik på protein som behövs för att bygga upp kroppen och fett som vi behöver för att kunna skapa våra könshormoner.

Animalier, näringsämnen och hormoner

Just i den här grytan är basen vilt kött. En av anledningarna till att vi väljer att äta ekologiska och högkvalitativa animaliska produkter är att de innehåller byggstenar och näringsämnen som är grundläggande för våra könshormoner och därmed vår menscykel. Omega 3, A-vitamin, vitamin B6, zink och järn är exempel på viktiga näringsämnen för en fungerande menscykel. Dessa näringsämnen kan finnas både animalier och vegetabilier, men näringsämnen som finns i animalier är lättare för kroppen att ta upp.

En annan anledning till att ekologiskt högkvalitativt animaliskt fett kan vara bra för menscykeln är att det innehåller kolesterol. Kolesterol behövs för att bygga våra könshormoner som östrogen, progesteron och testosteron. Kroppen kan själv producera kolesterol i levern men utöver det kan vi enbart få i oss det via animalier. Om du ligger lågt på könshormoner kan detta stötta kroppen

Recept 
Till ca 5 portioner behöver du:
800 g-1 kg nötkött (vi använde fransyska)
3 morötter
2 gullök
3 vitlöksklyftor
2 paket bönor (vita, kidney & svarta)
800 g krossade tomater
Ca 5 dl vatten
1 msk tomatpuré
2 tsk sambaloelek
2 tsk honung
Kalvfond

Kryddor som: salt, peppar, vitlökspulver och cayennepeppar. Toppa med en klick
crème fraiche.

Gör såhär: 
Skiva upp köttet i kuber på 2-3 cm. Fräs i en gryta med smör till de får lite yta. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Häll i kalvfond. Låt detta puttra i minst 1,5 timme. Desto längre desto bättre så köttet blir mer mört. När köttet fått koka kan du hälla i resten av ingredienserna. Börja med att hacka morot och lök och häll ned. Fyll sedan på med krossade tomater, bönorna (utan lag) och kryddor.
Låt allt få koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av om det är något som saknas. Servera sen med en klick crème fraiche, ris eller vad du tycker om. 

Gillade du detta recept? 

För oss som önskar och behöver mer värme i vår mat rekommenderar vi även vår Värmande kycklinggryta. Den lagas med kokosmjölk, curry, broccoli och värmande kryddor som höjer vår energi inifrån.

Varukorg

No more products available for purchase