This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

SÖTPOTATISBOWL med svart ris, hummus, grönsaker, fetaost och ägg

Sötpotatisbowl med svart ris, hummus, ugnsbakade grönsaker, fetaost och ägg - perfekt måltid för menscykel i balans

Idag delar vi med oss av ett recept på en otrolig lunch/middag. En måltid som innehåller en blandning av högkvalitativa och magiska fetter, kolhydrater och protein - för en menscykel i balans. Vem älskar inte kombinationen av sötpotatis, svart ris, fetaost, ägg och grönsaker?

Sugen på olika mat under menscykeln

Beroende på var du är i din menscykel kan hunger, sug och näringsbehov skifta. Det är helt naturligt att en del i månaden känna sig extra hungrig och sugen på olika saker för att i en annan del knappt tänka på mat. Hur många av er känner igen er i att en del av månaden känna sig som ett tomt hål, det vill säga det spelar ingen roll hur mycket man äter för man känner sig ändå inte mätt eller nöjd? För att i en annan fas bara äta för att man "måste". Det är naturlig del av att som kvinna vara cyklisk. Att synka näring till din menscykel handlar helt enkelt om att lyssna in och anpassa vad och hur mycket du äter utifrån vad din kropp behöver just idag. Det handlar helt enkelt om att arbeta med dina cykliska förändringar istället för emot dem. Där finns så mycket kraft att hämta.

När vi skapar recept för menscykeln är fokus alltid på att få in en variation av högkvalitativa fetter, protein och kolhydrater. Genom att äta en variation av dessa minskar du risken för galna blodsockersvängningar och sötsug. Du håller dig dessutom mätt längre och känner dig mer nöjd.

Recept sötpotatisbowl med svart ris, hummus, ugnsbakade grönsaker, fetaost och ägg

Nu till receptet. Det här är verkligen ett recept som går snabbt, är enkelt och så gott. En magisk sötpotatisbowl med hemmagjord sötpotatishummus, svart råris, stekt/ ugnsrostad broccoli och vitkål, ugnsrostad sötpotatis, smulad fetaost, kokt ekologiskt ägg och saltrostade frön.

Recept för ca 2 portioner
Svart ris (tips för att göra den extra god är att koka den i lantbuljong från Renee Voltaire)
2-4 ekologiska kokade/stekta ägg
1/2 broccoli
2 nävar vitkål
Fetaost efter smak
Rostade pumpa- och solrosfrön (ca 4-6 msk)
Kryddor efter smak

Sötpotatishummus
1 sötpotatis
1/2 paket kikärtor
2 msk färskpressad citron
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 sötpotatis

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader. Koka det svarta riset enligt anvisningar och häll i ca 1-2 tsk lantbuljong i vattnet. Skiva och krydda sötpotatis och sätt in i ugnen i ca 15-20 min tills den fått färg och blivit mjuk. Mixa sedan ca 1-2 dl sötpotatis tillsammans med kikärtor, vitlöken, citronen, olivolja, vatten och salt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vatten för en perfekt konsistens. Torr rosta fröna i en torr stekpanna med lite salt tills de får färg och börjar "poppa". Stek sedan broccolin och vitkålen i äkta smör och valfria kryddor tills de mjuknat. Under tiden passar du på att koka eller stekta ägg till beroende på vad du vill ha.

Häll upp det svarta riset, sötpotatisen, broccolin, vitkålen, hummusen, äggen och toppa med smulad fetaost, örtsalt och de rostade fröna. Tips för extra krämigt är att göra denna magiska basilikadressing eller servera med mosad avokado. Det går självklart att byta fetaosten mot lax, halloumi och kyckling om man hellre vill det.

En måltid som skapar magi för menscykeln, oavsett dag på månaden.

Bild och recept kommer från fantastiska Alva.

Gillade du detta recept? 

Sötpotatis räknas som en långsam kolhydrat som bidrar till ett stabilare blodsocker. Vår Krämiga linsgryta innehåller också sötpotatis men även vår Värmande soppa! Då passar även Fröknäcke eller Boost bread perfekt som tillbehör ✨

Varukorg

No more products available for purchase