This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

KRÄMIG LINSGRYTA med kokosmjölk, sötpotatis och broccoli

Krämig linsgryta med kokosmjölk, sötpotatis och broccoli
Ett av våra go-to nu på hösten är linsgrytor i dess olika former. Det går att variera i oändlighet beroende på vad du har hemma och vad du är sugen på. Den här lingsgrytan är fullproppad med näring från färgglada grönsaker, kryddor, högkvalitativa fetter, komplexa kolhydrater och protein. Den har även flera värmande egenskaper som vi pratar om i podcastavsnittet med Dr Diamantis. Den är dessutom helt glutenfri, mjölkfri och sockerfri. 

Värmande och fullproppad med näring 

Här kommer receptet på vår värmande och grundande gryta för både kropp och energi. Den är även supergod att servera med ris!

Till ca 4 portioner:
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 mellanstor sötpotatis
1 morot
1 paprika
1 broccoli
3 cm ingefära
1/2 pressad lime
ca 2 dl röda linser
500 g kokosmjölk + några dl vatten
Äkta smör - till stekning
Kryddor:
2-3 tsk röd currypasta
1 tsk vitlökspulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk curry 
1 grönsaksbuljong
Salt och peppar 

Gör såhär: 
Börja med att hacka upp grönsakerna och löken i grova bitar. Fräs sedan löken i en gryta och addera sedan sötpotatis och resten av grönsakerna (skippa broccolin om du vill göra som oss och smörsteka den i kryddor). Häll sedan i linserna, kokosmjölken, en skvätt vatten och kryddorna. Låt puttra och rör om emellanåt i ca 15 minuter tills sötpotatisarna och linserna är mjuka/kokta. Samtidigt kan du steka broccolin i äkta smör med vitlökspulver, lite cayennepeppar samt salt och peppar. När grytan är klar pressa i en halv lime och smaka av. Servera tillsammans med broccolin.

Gillade du detta recept? 

Vi kan rekommendera vår Ugnsbakade lax med fetaost och fler goda tillbehör. Det är en toppenmåltid för dina hormoner. Det finns även tips i receptet för hur det kan anpassas för dig med PCOS. 

Varukorg

No more products available for purchase