This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Godaste BANANBRÖDET utan socker, gluten och mjölk

godaste receptet på bananbröd

Idag delar vi med oss av vårt favoritrecept på bananbröd. Det är fyllt med högkvalitativa fetter som bidrar till mättnad och stabiliserar ditt blodsocker.  Du kan balansera hormonerna ytterligare genom att breda på ghee, mandelsmör eller toppa med kokosyoghurt.

Bananbröd utan socker, gluten och mjölk

Det här receptet på bananbröd går att variera i oändlighet! Exempelvis kan du addera 1 påse saffran till jul så får du det godaste receptet på saffransbananbröd eller tillsätta 1-2 msk pepparkakskrydda för pepparkaksbananbröd. Du kan även variera genom att tillsätta bär eller grädda smeten i muffinsformar. Om du använder muffinsformar, grädda då något kortare tid.

TIPS för dig som har PCOS eller problem med insulinkänslighet är att använda bananer åt det grönare hållet för att hålla blodsockret på en jämn nivå. Du kan även minska på havregryn och addera mer mandelmjöl enligt följande: 2 dl havregryn + 2 dl mandelmjöl, då behöver du ha den i ugnen längre tid ca 45 minuter. Ett annat knep är att inta 1 msk vinäger blandat med vatten för att det inte ska ha samma effekt på blodsockret

Du behöver

3 stora gul-bruna bananer
4 dl havregryn + 1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja
3 ägg
1 tsk bakpulver 
Ca 1.5 tsk ceylonkanel + 1.5 tsk kardemumma 
1.5-2 kryddmått salt

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser till en jämn smet med handmixer. Häll smeten i en brödform, smörj/använd bakplåtspapper om de behövs. Toppa med kokos/valnötter/fröer. In i ugnen ca 35 minuter. Om du använda mer mandelmjöl och mindre havregryn behöver du ha den i ugnen ca 45. min.

Tips på pålägg du kan addera till brödet:
Toppa med blåbärschiasylt för att få i dig extra C-vitamin. Det är hur enkelt som helst - mosa 2 dl blåbär och blanda med 1 msk chiafrön.  Låt stå i kylen i några timmar! Även magiskt att toppa med ex mandelsmör.

Gillade du detta recept? 

Vi har även vårt Bananbröd med smak av saffran som är helt otroligt. Ett annat av våra favoritbröd är Womensync Boost Bread

Varukorg

No more products available for purchase