Godaste bananbrödet utan socker, gluten och mjölk

Idag delar vi med oss av en favorit. Vårt Brightening Banana Bread som är det ultimata snackset när du är sugen på något gott som samtidigt fyller en funktion, nämligen att göra dig både mätt och balanserad! Balansera hormonerna ytterligare genom att breda på ghee eller äkta smör. Du kan också toppa med kokosyoghurt och blåbär för att få en syrlig och fruktig touch från blåbären som dessutom innehåller C-vitamin.

Brightening Banana Bread är perfekt “on the go” då det klarar sig en hel dag i väskan och kan ätas rumsvarmt, precis som det är. Ta med till jobbet och bjud kollegorna eller packa med till picknicken, så så smidigt och gott såklart!

Bananbröd utan socker, gluten och mjölk

Detta receptet går att variera i oändlighet! Exempelvis till jul så kan du addera 1 påse saffran eller tillsätt 1 msk pepparkakskrydda, MUMS! Du kan även variera genom att tillsätta bär eller grädda smeten i muffinsformar. Om du använder muffinsformar, grädda då något kortare tid.

TIPS för dig som har PCOS eller problem med insulinkänslighet är att använda bananer åt det grönare hållet för att hålla blodsockret på en jämn nivå.

Recept på enklaste bananbrödet

2 dl mandelmjöl 
2 dl kokosflingor 
1 msk fiberhusk 
1 tsk bakpulver 
Ca 1.5 tsk ceylonkanel + 1 tsk kardemumma
0.5 tsk jodberikat salt 
3 stora gul-bruna bananer
1/2 dl kokosolja
3 ägg

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175grader. Mixa alla ingredienser till en jämn smet med handmixer. Häll smeten i en brödform, smörj/använd bakplåtspapper om de behövs. Toppa med kokos/valnötter/fröer. In i ugnen ca 45-50 min.

Tips på pålägg du kan addera till brödet:
Toppa med blåbärschiasylt för att få i dig extra C-vitamin. Det är hur enkelt som helst - mosa 2 dl blåbär och blanda med 1 msk chiafrön. Låt stå i kylen i några timmar!