This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

BANANBRÖD med saffran – utan socker, gluten och mjöl

godaste receptet på bananbröd

Letar du efter det bästa bananbrödet? Här har ni ett recept på världens enklaste och godaste saffransbananbröd som även är sockerfritt, glutenfritt och mjölkfritt! Det är mjukt, saftigt, sött och smakar lussebulle. Dessutom är det fullproppat med näring och det går hem hos stora som små. Det bästa av allt är att det är klart på mindre än tio minuter, sen är det ugnen som sköter resten. 

Magiskt bröd med smak av saffran 

Tips för dig som har PCOS eller problem med insulinkänslighet är att använda bananer åt det grönare hållet för att hålla blodsockret på en jämn nivå. Det går även att byta ut havregryn mot exempelvis extra mandelmjöl eller kokosflingor om du hellre vill det (då behöver du ha det längre i ugnen). Ett enkelt knep vi också älskar är att ta en msk vinäger blandat med vatten innan vi äter något sätt för att det inte ska ha samma effekt på blodsockret. I följande blogginlägg kan  du läsa mer om vinägers effekt på blodsockret.  

Recept för saffransbröd
Torra ingredienser
2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
0.5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
Ca 1.5-2 kryddmått salt

Blöta ingredienser
3 stora gulbruna bananer
1/2 dl kokosolja
2 ägg
Russin efter smak

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser med en handmixer. Om du har en brödform som behöver smörjas, smörj med kokosolja. Häll smeten i formen, tryck ned russinen lätt och toppa med kokos. Grädda i ugnen cirka 40 minuter beroende på ugn. Testa med sticka för att se att den är klar. Förvara förslutet i kylskåp för bästa hållbarhet eller frys in skivor.

För mjukpepparkaka gör exakt som ovan men byter ut saffran mot 1-2 msk pepparkakskrydda beroende på hur mycket smak du vill ha samt utesluter russin.

Gillade du detta recept? 

Om du snarare gillar vanligt bananbröd får du inte missa vårt orginalrecept på  Bananbröd som är grunden till detta recept. Om du älskar saffran får du inte missa följande recept: Saffransbollar, Raw saffranscheesecake eller den magiska Saffranskladdkakan

Varukorg

No more products available for purchase