Bananbröd med saffran – utan socker, gluten och mjöl

Vem älskar inte bananbröd? Här har ni ett recept på världens enklaste och godaste saffransbananbröd som även är  sockerfritt, glutenfritt och mjölkfritt! Det är mjukt, saftigt, sött och smakar lussebulle. Dessutom är det fullproppat med näring och det går hem hos stora som små. Det bästa av allt är att det är klart på mindre än tio minuter, sen är det ugnen som sköter resten. 

Magiskt bröd med smak av saffran 

Tips för dig som har PCOS eller problem med insulinkänslighet är ett tips att använda bananer åt det grönare hållet för att hålla blodsockret på en jämn nivå.

Recept för saffransbröd
Torra ingredienser
2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
0.5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
Ca 1.5-2 kryddmått salt

Blöta ingredienser
3 stora gulbruna bananer
1/2 dl kokosolja
2 ägg
Russin efter smak

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser med en handmixer. Om du har en brödform som behöver smörjas, smörj med kokosolja. Häll smeten i formen, tryck ned russinen lätt och toppa med kokos. Grädda i ugnen cirka 40 minuter beroende på ugn. Testa med sticka för att se att den är klar. Förvara förslutet i kylskåp för bästa hållbarhet eller frys in skivor.

För mjukpepparkaka gör exakt som ovan men byter ut saffran mot 1-2 msk pepparkakskrydda beroende på hur mycket smak du vill ha samt utesluter russin.

Gillade du detta recept? 

Vill du gå back-to-basic så har vi vårt Bananbröd som är grunden till detta recept. Men är saffran något för dig så har vi exempel Saffransbollar, Raw saffranscheesecake eller den magiska Saffranskladdkakan