Chocolate Chicca Balls - perfekta innan mens

När chokladsuget slår till och du vill ha något snabbt, då är våra Chocolate Chicca Balls en favorit. Det är ett enkelt recept som finns till hands när du behöver det som mest. De är perfekta i fas 3 precis innan mens när sötsuget för något riktigt chokladigt kan kicka in. De är dessutom socker- gluten och mjölkfria. 

Att baka med Chicca Roast är ett vinnande koncept

Tänk en blandning av choklad, crunch från kakaonibs, sött och lite salt. Vi tog färre dadlar för att fokusera mer på fett = för mättnad och ett stabilt blodsocker i fas 3. Ibland spelar det ingen roll vad man äter för det enda man vill ha är något GOTT och chokladigt = de här är de perfekta för det suget. Vi boostade även extra med kollagen för att få i oss flera viktiga aminosynor och 1 tsk macapulver som är en adaptogen som kan påverka våra hormoner på ett positivt sätt.

Du behöver 
2 dl mandlar 
2-3 msk kakao 
2-3 msk kakaonibs 
0.5 tsk salt 

6 färska urkärnade dadlar 
1.5-2 msk mandelssmör (jordnötssmör går säkert lika bra) 
1.5 msk kokosolja 
2 tsk Chicca Roast (tog det som var över från en kaffe, dvs blandat som en kaffe) 

Om ni vill ha en extra boost:
1 msk kollagen 
1 tsk macapulver  

Gör såhär:
Mixa nötter till ett mjöl. Häll i resterande ingredienser och mixa tills du fått en jämn smet. Håll i kakaonibs för att sedan rulla till bollar. In i frysen några timmar! Vi äter alltid våra frysta för konsistensen blir magisk då!

Gillade du detta recept? 

Suget för kakao ökar ofta i fas tre och kan faktiskt förebygga PMS symptom. Vi har vår Womensync Kladdkaka, Blissful Brownie Bites och våra otroliga Raw lakrits- och chokladbollar