This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Magisk raw SAFFRANSCHEESCAKE

Magisk raw saffranscheescake

Vår socker- och glutenfria cheesecake passar perfekt som en lyxig efterrätt. Den är given när du vill bjuda på något som gnistrar lite extra. Här får du (och dina gäster) en riktig smakupplevelse från den krispiga botten som kombineras med ett lent och krämigt lager med rik smak av kokos och saffran tillsammans med fräsch apelsin.

Perfekt tårta för festliga tillfällen

Saffran har visat sig kunna påverka vårt välbefinnande på ett positivt sätt genom att minska ångest och oro. För oss symboliserar vår Sparkling Cheesecake välbefinnande på flera plan, både genom välgörande ingredienser, smaker, den vackra färgen och att vi äter den tillsammans med människor vi inspireras av. Du får kombinationen av mat, njutning och gemenskap. Det är välbefinnande rakt igenom. 

Förberedelser: Blötlägg cashewnötter i minst tre timmar. 

Recept Sparkling Cheesecake
Ingredienser lager 1
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
0,75 tsk jodberikat salt
10 färska urkärnade dadlar
3 msk ghee/äkta smör

Gör så här lager 1
Mixa solroskärnor, sesamfrön, kokosflingor och salt till ett grovt mjöl i en matberedare. Mixa urkärnade dadlar och ghee tillsammans med resterande ingredienser tills du får en sammanhållande smet. Tryck ut på ett bakplåtspapper i en rund form så att den får cirka 1,5 cm höga kanter på sidorna. Förvara i frysen.

Ingredienser lager 2
4 dl blötlagda cashewnötter
3 dl kokosmjölk på tetra
0,5 dl svensk flytande honung
0,5 dl neutral kokosolja
Rivet apelsinskal från en 1 apelsin
2 paket saffran
1 tsk äkta vaniljpulver

Topping
Lingon eller röda vinbär
Kokosflingor

Gör så här lager 2
Blötlägg cashewnötterna. Tvätta apelsinen noga och riv skalet. Mixa cashewnötter, kokosmjölk, honung och kokosolja till en jämn smet. Värm upp saffranen med någon tesked vatten så att saffranen löses upp. Blanda ned saffran och resterande ingredienser. Smaka av om du vill ha mer sötma, tillsätt då mer honung. Vi mixar lager två i en kraftfull mixer för att få den slät och len. Häll smeten över lager ett. Ta fram från frysen cirka 20 minuter innan servering. Toppa med lingon eller röda vinbär för ultimat smaksensation! 

Gillade du detta recept? 

Läste du i början att saffran visats ha påverkan för ångest och oro? Eftersom det visat sig ha positiv inverkan på oss vill vi rekommendera våra Saffransbollar som är enkla att göra och goda att äta! Eller är du mer sugen på mat så kan vi tipsa dig om Saffranstorsken som passar under hela menscykeln!

Varukorg

No more products available for purchase