Rawbollar med smak av saffran

Tänk kombinationen av saffran, kokos, sött och salt med en sådär perfekt konsistens - där har ni våra frysta saffransbollar. De går även att forma till små söta lussekatter eller platta ut till fudge. De innehåller mängder av fantastiska fetter för våra hormoner och menscykel och tar dessutom bara några minuter att göra. De är dessutom sockerfria, glutenfria och mejerifria.

Minska ångest med hjälp av saffran!

Förutom att de innehåller mängder med bra fetter, bara tar några minuter att göra och är otroligt goda, innehåller de såklart saffran. Visste ni att saffran har visat sig kunna påverka vårt välbefinnande på ett positivt sätt genom att minska ångest och oro? Win-win säger vi.

Recept frysta saffransbollar/mini lussekatter
Torra ingredienser
2 dl cashewnötter/solroskärnor för nötfri
1 dl kokosflingor
1 paket saffran + ca 1/2 msk vatten
0.25-0.5 tsk salt

Blöta ingredienser
6-8 färska urkärnade dadlar (beroende på sötma)
1 msk russin (går att utesluta och ta en extra dadel, men smakar mer lussebulle med russin)
1.5 msk kokosolja/ghee

Alternativ för att boosta extra:
1 msk kollagen
1 tsk macapulver

Gör såhär:
Mixa cashewnötterna/solroskärnor och kokos till ett mjöl i en matberedare. Värm 1/2 msk vatten tillsammans med saffran i 30 sek för att saffranen ska lösas upp. Kärna ur dadlarna, tillsätt russin tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet (vi kör handmixer här). Rulla till bollar i kokos och in i frysen. Låt stå i någon/några timmar innan du äter dem, smaken och konsistensen blir en helt annan nivå då.

Det här receptet går hem hos stora som små. Om du är den personen som brinner mer för pepparkaksdeg har vi en riktig hit här. Tänk pepparkaksdeg i bollformat, där har vi dem!

Gillade du detta recept? 

Smidiga att göra och goda att äta är även våra Pepparkaksbollar eller Raw Minisemlan