Saffranskladdkaka utan vitt mjöl och socker

Saffranskladdkaka – den kanske inte ser mycket ut för världen, men herregud så god! Den innehåller högkvalitativa fetter från mandelmjöl, äkta smör och ägg, protein från ägg och kollagen samt fibrer från dadlar. Den är otroligt god och passar perfekt att servera med tinade hallon.

Recept Saffranskladdkaka

Blöta ingredienser:
8 färska urkärnade dadlar
3 ekologiska ägg
50 g äkta smör (går med 1/2 dl smält kokosolja också)

Torra ingredienser:
2 dl mandelmjöl
2 påsar saffran
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
0.25 tsk jodberikat salt

För att boosta extra:
2 msk Womensync kollagen

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och häll i smeten. Låt vara i ugnen i ca 8-10 minuter beroende på ugn och form, vi hade inne den i 15 minuter och använde en LITEN form, inte en "vanlig" kladdkakeform med andra ord. För en ”vanlig” form kanske man kan göra dubbelsats. Den är klar när kakan är fast i kanterna och kladdig i mitten. Den stelnar också till lite efter att den tagits ut. Njut av underbar saffran och seg kladdkaka, perfekt julfika!