Idag tipsar vi om en fräsch och underbart god asiatisk kycklingrätt som passar perfekt till lunch och middag. Den är fylld med grönsaker i olika färger och innehåller en blandning av fibrer, fett, protein och långsamma kolhydrater.
Receptet går att variera i oändlighet utifrån dina preferenser och säsong. Har du ex problem med blodsocker eller PCOS kan du minska eller utesluta mangon och det svarta riset alternativt äta den sist i måltiden för att minska effekten på blodsockret.
Ingredienser:
Kyckling
Rött/svart ris
Grönsaker
Rödkål
Morot
Mango
Avokado
Gurka
Paprika
Marinad till kyckling (ca 2 portioner)
5 msk tamarisoya
2 tsk riven ingefära
1/2 pressad lime
1 tsk sesamolja
1 tsk sambal
Dressing (ca 2 portioner)
2 msk jordnötssmör eller annat nöt smör/tahini
1/2 pressad lime
1 msk tamarisoja
1 tsk sambal
Vatten för att balansera såsen till en krämig konsistens
Gör såhär:
Koka riset enligt anvisningar. Gör kyckling marinaden i en liten skål. Skiva kycklingen och stek med smör i en panna. Tillsätt marinaden över kycklingen tills den får lite yta och är genomstekt. Skiva upp grönsakerna och salladen. Blanda nöt-dressingen i en liten skål (tillsätt vatten och rör till det får en krämig konsistens, tillsätt mer vätska om den blir för tjock. Den skär sig naturligt i början så bara rör, rör och rör). När riset är färdigt, lägg upp med alla grönsaker och kycklingen på en tallrik och ringla dressingen över.
Ett tips är att steka broccoli och vitkål i kycklingmarinaden.
Gillade du detta recept?
Kolla in några fler av våra asiatiska recept med alla olika tillbehör; Asiatiska räkbowl, Asiatisk laxbowl och även vår Asiatiska lax med lime och ingefära.