Asisatisk kycklingbowl med jordnötssås för menscykeln

Asiatiskt kan aldrig gå fel. Idag tipsar vi om en fräsch och underbart god asiatisk bowl som passar perfekt till lunch och middag. Den är fylld med färger och innehåller en bladning av kroppens grundstenar som stabiliserar blodsocker och hormoner. We love!

Recept asiatisk kycklingbowl

Du behöver
Kyckling

Rött/ svart ris

Grönsaker
Rödkål
Morot
Mango
Avokado
Gurka
Paprika

Marinad till kyckling (ca 2 portioner)
5 msk tamarisoya 
2 tsk riven ingefära
1/2 pressad lime
1 tsk sesam olja
1 tsk agave sirap/honung
1 tsk sambal

Dressing (ca 2 portioner)
2 msk jordnötssmör eller annat nöt smör/tahini
1/2 pressad lime
1 msk tamarisoya
1 tsk sambal
Vatten för att balansera såsen till en krämig konsistens

Gör såhär:
Koka riset enligt anvisningar. Gör kyckling marinaden i en liten skål. Skiva kycklingen och stek med smör i en panna. Tillsätt marinaden över kycklingen tills den får lite yta och är genomstekt. Skiva upp grönsakerna och salladen. Blanda nötdressingen i en liten skål. (Tillsätt vatten och rör till det får en krämig konsistens och tillsätt mer vätska om den blir för tjock. Den skär sig naturligt i början så bara rör, rör, rör) När riset är färdigt, lägg upp med alla grönsaker och kycklingen på en tallrik och ringla dressingen över. 

Ett tips är att steka broccoli och vitkål i kycklingmarinaden. Blir toppen över i:et!

Gillade du detta recept?

Ni behöver ej vara oroliga! Vi har asiatiska bowls med alla olika tillbehör, till exempel vår Asiatiska räkbowl, Asiatisk laxbowl och även vår Asiatiska lax med lime och ingefära! Alla recept vill bidra till en menscykel i balans, hur magiskt?