This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

ASIATISK RÄKBOWL för hormoner i balans

Recept för hormonbalans

Här kommer en fantastiskt god räkbowl som passar perfekt som både lunch och middag! En måltid som innehåller alla byggstenar du behöver för att balansera dina hormoner för att kunna må så bra som möjligt, oavsett dag i din menscykel.

Middag för din menscykel

Den här middagen innehåller en kombination av fetter som är avgörande för en fungerande menscykel, kolhydrater som bidrar med både energi och fibrer samt protein som bygger upp kroppen och gör att vi håller oss mätta. Bowlen går självklart att variera med innehåll beroende på vad du tycker om! Det här receptet är också perfekt för dig med PCOS då det innehåller bra grundande fetter och protein som får ditt blodsocker att hålla sig stabilt. 

Du behöver
Handskalade räkor 
Svart ris

Grönsaker
Romansallad
Broccoli
Morot
Avokado
Spetspaprika
Mango
Lime

Sojasås
Ingefära
Tamari soja
Sesamolja
Agavesirap/honung
Sambal oelek

Övrigt
Smör till stekning
Cashewnötter
Lime

Gör såhär:
Börja med att koka svart ris enligt anvisningarna. Påbörja därefter marinaden. Till marinaden blandar du 4 msk tamarisoya, 2 tsk sesamolja, 1 tsk sambal 2 tsk agave sirap/ honung och 2 tsk riven ingefära i en lite skål. Skär upp broccolin på hälften och stek i en panna. Häll över hälften av marinaden och låt puttra tills broccolin blivit lite mjuk. Hacka romansalladen, svarva morot med en potatisskalare. Därefter, tina upp eller skiva mango, avokado och paprika.

Lägg sedan upp allt på en tallrik tillsammans med räkorna och ringa över resterande del av dressingen över salladen. Toppa med pressad lime och hackade cashewnötter. Njut av en fräsch rätt med härlig syra och krisp!

Gillade du detta recept? 

En perfekt maträtt som går att göra i stor-form och använda som matlådor är vår Zucchini- och auberginelasagne. Söker du mer kryddor rekommenderar vi vår Tikka Masala som både bidrar till hormoner i balans och stabilt blodsocker. God mat och välmående? WIN-WIN!

Varukorg

No more products available for purchase