This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Asiatisk LAX med LIME OCH INGEFÄRARIS, vitkål och avokado

mat för hormoner och menscykel

En av våra favoritmåltider när inspirationen tryter. Det här receptet är näringsrikt, enkelt och går att göra på nolltid. Den är dessutom gudomligt god samtidigt som den innehåller alla grundstenar du behöver för en menscykel och hormoner i balans.

Ett enkelt recept som kan varieras i oändlighet beroende på sug och fas. Går lika bra att byta ut lax mot någon annan proteinkälla eller variera grönsaker efter säsong. En magisk asiatisk lax med ett gudomligt lime och ingefära-ris samt stekt vitkål och broccoli och avokado.

Har du problem med ditt blodsocker går det lika bra att utesluta ris och istället steka extra vitkål och broccoli. 

Recept för ca 2 personer:
2 laxfiléer
1/2 broccoli
2 nävar vitkål
1 avokado

Ris
Kokt jasminris/valfritt ris (koka enligt anvisningar) 
2 msk riven ingefära
1 lime

Sojasås
5 msk tamarisoja
2-3 tsk sesamolja
1-2 msk sweetchili sås
Kryddor som: salt och chiliflakes

Gör såhär:
Börja med att koka ris enligt anvisningar. Addera i ca 1 msk riven ingefära och en pressad halv lime i riset under kokningen. Sätt på ugnen på 150-175 grader. Blanda soja, sesamolja, sweetchilisås och resten av ingefäran och limen till en dressing. Häll över ca hälften av dressingen på laxen och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter tills laxen är klar.

Stek samtidigt strimlad vitkål och broccolin i smör äkta smör/kokosolja och salt. När de börjat mjukna häll på resten av marinaden. Servera tillsammans med laxen och riset och en krämig avokado toppat med flingsalt och chiliflakes.

Recept och foto av Alva Brobakken.

Gillade du detta recept?
Då kan vi tipsa om den Asiatiska kycklingbowlen. Den är fylld med både näringsämnen och färg, magisk! Eller är du kanske mer sugen på pizza idag? Vår Hemmagjorda pizza är en av våra favoriter och det går att toppa med vad man vill!

Varukorg

No more products available for purchase