Asiatisk lax med lime och ingefära ris, vitkål och avokado

Ett av våra to-go-to recept. Det här receptet är näringsrikt, enkelt och går att göra på nolltid. Den är dessutom gudomligt god samtidigt som den innehåller alla grundstenar du behöver för en menscykel och hormoner i balans.

Recept på asiatisk lax med lime och ingefäraris

Ett enkelt recept som kan varieras i oändlighet beroende på sug och fas. Går lika bra att byta ut lax mot någon annan proteinkälla eller variera grönsaker efter säsong. En magisk asiatisk lax med ett gudomligt lime och ingefäraris samt stekt vitkål och broccoli och avokado.

Ingredienser för ca 2 personer:
2 laxfiléer
1/2 broccoli
2 nävar vitkål
1 avokado

Ris
Kokt jasminris/valfritt ris (koka enligt anvisningar) 
2 msk riven ingefära
1 lime

Soyasås
5 msk tamarisoya
2-3 tsk sesamolja
1-2 msk sweetchili sås
Kryddor som: salt och chiliflakes

Gör såhär: Börja med att koka ris enligt anvisningar. Addera i ca 1 msk riven ingefära och en pressad halv lime i riset under kokningen. Sätt på ugnen på 150-175 grader. Blanda soya, sesamolja, sweetchilisås och resten av ingefäran och limen till en dressing. Häll över ca hälften av dressingen på laxen och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter tills laxen är klar.

Stek samtidigt strimlad vitkål och broccolin i smör äkta smör/kokosolja och salt. När de börjat mjukna häll på resten av marinaden. Servera tillsammans med laxen och riset och en krämig avokado toppat med flingsalt och chiliflakes. 

Recept och foto kommer från fina Alva.