Snickerschiapudding – perfekt innan mens

Chiapudding är en av våra to-go-to. Dagens chiapudding har en lyxig känsla med   efterätt-vibes som påminner om snickers. Det är här är ett perfekt recept i fas tre när vi kan uppleva eventuella cravings och sötsug. Den är fylld med fetter, protein och kolhydrater som kommer göra dig både mätt och nöjd. Dessutom går den snabbt och smidigt att göra. 

Chiapudding som passar perfekt innan mens

Snickers-chiapuddingen är en blandning av krämig och len kokosmjölk, vanilj, sötma från bitar av banan och krispiga kakaonibs. En kombination av vår Bananasplit och @bodybuddy snickers-chiapudding! Vår Banana Split Chiapudding är mättande, grundande och med mjuka smaker som alltid går hem. Den kan vara ett perfekt mellanmål eller efterrätt i fas 3 (innan mens) när våra cravings kan komma som ett brev på posten! Toppa gärna med nötter/frön alternativt ha ett ägg vid sidan om för att få i dig extra protein för att hålla blodsockret stabilt och känna dig mätt längre.

Recept på snickers-chiapudding
2 msk chiafrön

1,5 dl kokosmjölk på tetra
0,5 dl kallt vatten
0,5 tsk äkta vaniljpulver

Gör såhär:
Blanda och låt stå några timmar alternativt över natten. Blanda ut med mer vatten/kokosmjölk tills du fått önskad konsistens. Toppa med skivad banan (grön banan = resistens stärkelse = fibrer = får inte blodsockret att stiga på samma sätt), kakaonibs, nötter och ev lite honung om du serverar den som en efterrätt. Magisk kombo när cravingen kickar in!

Gillade du detta recept? 

Vi har såklart fler magiska recept som passar för dig i fas 3. Till exempel vår Bananpannkakor som du kan anpassa till alla menscykelns faser, samt våra Blissful Brownie Bites som är en blandning av sött, salt, choklad, fryst, kladdig och seg? Du bara måste prova!