Kall potatissallad som får dina hormoner att jubla

Behöver du inspiration på en näringsrik lunch och middag? Här kommer ett ultimat tips från oss till dig! Ljummen potatissallad blandat med färska grönsaker och en underbar dressing som serveras med krispig halloumi och hummus. Det är en måltid som innehåller en blandning av högkvalitativa fetter, protein och kolhydrater vilket får dina hormoner att jubla. De håller sig stabila under dagen!

Potatissalladen går att variera i oändlighet med olika grönsaker utifrån vad du har hemma och gillar. Det går även hur bra som helst att byta ut halloumi till en annan proteinkälla som exempelvis lax, kyckling eller kött om du gillar det bättre. Variera grönsaker efter säsong och smak. Potatissalladen är perfekt att ha förberedd i kylen!

Kan resistent stärkelse påverka blodsockret och PCOS?

Ja, så är det faktiskt. Kände du till att kall potatis innehåller något som kallas resistent stärkelse? Resistent stärkelse är en form fiber. Kroppen kan inte bryta ned den resistenta stärkelsen vilket gör att den inte påverkar blodsockret i samma utsträckning. Resistenta stärkelsen når med andra ord hela vägen ner till tjocktarmen. Där den blir till mat och blir våra goda bakterier i tarmen. Kall potatis kan fungera som ett bättre alternativ för dig som har lågt blodsocker eller PCOS. Kall potatis innehåller nämligen mer fibrer, vilket i sin tur gör att du får ett mer stabilt och balanserat blodsocker. Det är avgörande för att ha balanserade hormoner. Utöver det håller den resistenta stärkelsen oss mätta länge!

Du behöver:
Färsk potatis

(Använd grönsaker du tycker är goda och har hemma)
Spenat
Zuccini
Små tomater
Rödlök
Fetaost
Soltorkade tomater
Pumpafrön

Kryddor som:
Örter/ örtsalt
Peppar

Olivolja
Citron

Tillbehör
Halloumi/kyckling/fisk/valfri proteinkälla
Hummus

Gör såhär:
Börja med att koka potatisen då det tar längst tid. Skiva grönsakerna. När potatisen har kokat klart och svalnat så kan du börja med att blanda i spenaten, de delade tomater, smulade fetaosten, rödlöken, soltorkade tomaterna och den tunt skurna zuccinin! För efter det ska du krydda maträtten med lite örtsalt, peppar och örter. Nu kan du pressa på citron (ca 1/3) och ringla ett par matskedar olivolja, 2-3 tsk äppelcider över salladen och blanda ihop för att få ett grymt smarrigt resultat! Smaka av och toppa med torr rostade pumpakärnor!
Stek halloumin (går att ha vad som till, lax, kyckling, ägg osv) och lägg på hummus på tallriken. NJUT!!

Gillade du detta recept? 

Vi kan starkt rekommendera vår Chevrésallad som innehåller många goda ingredienser. Qunioa- och kycklingsalladen är också en magisk måltid för våra hormoner!