This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

KALL POTATISSALLAD som får dina hormoner att jubla

Mat och menscykel

Behöver du inspiration på en näringsrik lunch och middag? Här kommer ett ultimat tips från oss till dig! Ljummen potatissallad blandat med färska grönsaker och en underbar dressing som serveras med krispig halloumi och hummus. Det är en måltid som innehåller en blandning av högkvalitativa fetter, protein och komplexa kolhydrater

Påverkar resistent stärkelse blodsockret?

Resistent stärkelse är en form av fiber som du exempelvis kan hitta i kall potatis och i grön banan. Det fina med resistent stärkelse är att kroppen kan inte bryta ned den resistenta stärkelsen vilket gör att den inte har en lika stor påverkan på blodsockret. Istället för att brytas ned i blodet, går den resistenta stärkelsen hela vägen ner till tjocktarmen där den förhoppningsvis blir till mat till de goda bakterier i tarmen. Kall potatis kan med andra ord fungera som ett alternativ för dig som har problem med blodsocker eller PCOS. 

Potatissalladen går att variera i oändlighet med olika grönsaker utifrån vad du har hemma och gillar. Det går även hur bra som helst att byta ut halloumi till en annan proteinkälla som exempelvis lax, kyckling eller kött om du gillar det bättre. Variera grönsaker efter säsong och smak. Potatissalladen är perfekt att ha förberedd i kylen!

Du behöver:
Färsk potatis

(Använd grönsaker du tycker är goda och har hemma)
Spenat
Zucchini
Små tomater
Rödlök
Fetaost
Soltorkade tomater
Pumpafrön

Kryddor som:
Örter/örtsalt
Peppar

Olivolja
Citron

Tillbehör
Halloumi/kyckling/fisk/valfri proteinkälla
Hummus

Gör såhär:
Börja med att koka potatisen då det tar längst tid. Skiva grönsakerna. När potatisen har kokat klart och svalnat så kan du börja med att blanda i spenaten, de delade tomater, smulade fetaosten, rödlöken, soltorkade tomaterna och den tunt skurna zuccinin! För efter det ska du krydda maträtten med lite örtsalt, peppar och örter. Nu kan du pressa på citron (ca 1/3) och ringla ett par matskedar olivolja, 2-3 tsk äppelcidervinäger över salladen och blanda ihop för att få ett grymt smarrigt resultat! Smaka av och toppa med torr rostade pumpakärnor! Stek halloumin (går att ha vad som till, lax, kyckling eller ägg) och toppa med hummus. Ät och njut! 

Gillade du detta recept? 

Vi kan starkt rekommendera vår Chevrésallad som innehåller många goda ingredienser. Qunioa- och kycklingsalladen är också en magisk måltid för våra hormoner! 

Varukorg

No more products available for purchase