Chevresallad med jordgubbar, quinoa och honungsdressing

Är du kanske i slutet på fas 1 eller i början av fas 2 och är sugen på något lätt och fräscht? Då har vi det ultimata alternativet till dig! En somrig, fräsch och god chevresallad med jordgubbar, valnötter och quinoa  En anledning till att du kan känna ett större sug mot lättare alternativ är på grund av ditt stigande östrogen. 

Chevresallad med extra allt

Dagens recept är en riktig hit nu på sommaren. Den innehåller bland annat  quinoa, getost, jordgubbar, valnötter och en magisk sötstark-honungsdressing. Salladen fungerar perfekt som tillbehör till grillad kyckling, lax eller någon annan proteinkälla som du föredrar!

Till basen behöver du: 
  • Quinoa (kokat i buljong blir mycket godare och får en härlig sälta)
  • Jordgubbar
  • Getost
  • Ruccola
  • Nötter + frön

Gör såhär: Koka quinoan enligt anvisningar + buljong för extra smak! Lägg upp ruccola på en tallrik och toppa med den kokta quinoan, skiva upp jordgubbar och getost och placera över. Toppa med valnötter och dressing!

Dressing (för ca 2 portioner)

  • 1,5 msk honung  
  • 1,5 msk söt stark senap/ dijon senap 
  • 3 msk olivolja 
  • 1 tsk äppelcider vinäger

Gör såhär: Blanda samman alla ingredienser.