Är du kanske i slutet på fas 1 eller i början av fas 2 och är sugen på något lätt och fräscht? Då har vi det ultimata alternativet till dig! En somrig, fräsch och god chevresallad med jordgubbar, valnötter och quinoa En anledning till att du kan känna ett större sug mot lättare alternativ är på grund av ditt stigande östrogen.
Chevresallad med extra allt
Dagens recept är en riktig hit nu på sommaren. Den innehåller bland annat quinoa, getost, jordgubbar, valnötter och en magisk sötstark-honungsdressing. Salladen fungerar perfekt som tillbehör till grillad kyckling, lax eller någon annan proteinkälla som du föredrar!
Till basen behöver du:Quinoa (kokat i buljong blir mycket godare och får en härlig sälta)
Jordgubbar
Getost
Ruccola
Nötter + frön
Gör såhär:
Koka quinoan enligt anvisningar + buljong för extra smak! Lägg upp ruccola på en tallrik och toppa med den kokta quinoan, skiva upp jordgubbar och getost och placera över. Toppa med valnötter och dressing!
Dressing (för ca 2 portioner)
1,5 msk honung
1,5 msk söt stark senap/ dijon senap
3 msk olivolja
1 tsk äppelcider vinäger
Blanda samman alla ingredienser och servera!
Gillade du detta recept?
Ofta kan vi bli sugna på lättare eller fräschare mat under fas 1 och 2 vilket kanske är anledningen till att du just kollat på detta recept! Vi skulle även då vilja tipsa dig om vår Kalla potatissallad med en Raw minisemla som efterrätt. För ja, semla funkar väl året runt?