This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Kall POTATISSALLAD med fetaost, soltorkade tomater och örter för HORMONBALANS

Kall potatis bra för blodsocker

Potatissallad är underskattat. Det är ett ess i rockärmen som kan varieras i oändlighet beroende på sug och fas. Det fungerar lika bra till lunch som till en lyxigare middag! 

Enkel och god potatissallad

Den här potatissalladen är fylld med fetaost, soltorkade tomater, örter, tomat, paprika, edamamebönor och spenat kombinerat i en magisk god örtdressing som är gjord på olivolja, dill, basilika, persilja och salt. Till potatissalladen stekte vi ägg men det går lika bra att äta den med lax, kyckling, halloumi eller kött.

Kall potatis kan också fungera för dig med PCOS då kall potatis innehåller resistent stärkelse (fibrer) som gör att blodsockret inte stiger i samma utsträckning som när man äter den varm. Ett tips kan vara att göra en vinägrett som innehåller vinäger då det kan ha en positiv effekt på blodsockret. Här kan kan läsa mer om vinäger och blodsocker

Recept för ca 4 portioner
Ca 500- 600 g potatis 
Paprika
Rödlök
Tomat
Edamamebönor
Spenat
Fetaost
0,5 burk soltorkade tomater
0,5 dl olivolja
0,5 dl örter: basilika, dill och persilja
En skvätt vinäger 
Valfria kryddor

2-3  ekologiska ägg
Äkta smör att steka i

Gör såhär: Koka potatisen (med skalet kvar). Hacka samtidigt grönsakerna, fetaosten och blanda tillsammans, med olivolja med örter och salt. När potatisen har kokat klart och svalnat, blanda med grönsakerna, fetaosten, soltorkade tomaterna och örtoljan - klart! Den går lika bra att äta ljummen som kall dagen efter!

En måltid som innehåller grundstenarna du behöver för en menscykel i balans. Receptbild från Alva.

Gillade du detta recept? 

Vi har även vår Kalla potatissallad som får hormonerna att jubla. Är du istället sugen på ris så har vi vår Shackshuka med tillbehör. Den innehåller allt vi behöver för hormoner i balans! 

Varukorg

No more products available for purchase