Kall potatissallad med fetaost, soltorkade tomater och örter för hormonbalans

Potatissallad är underskattat. Det är ett ess i rockarmen som kan varieras i oändlighet beroende på sug och fas. Det fungerar lika bra till lunch som till en lyxigare middag! Kall potatis är också ett bra alternativ för dig med PCOS då kall potatis innehåller resistent stärkelse (fibrer) som gör att blodsockret inte stiger på samma sätt. Perfekt för hormoner i balans!

Enkel och god potatissallad

Den här potatissalladen är fylld med fetaost, soltorkade tomater, örter, tomat, paprika, edamamebönor och spenat kombinerat i en magisk god örtdressing som är gjord på olivolja, dill, basilika, persilja och salt. Till potatissalladen stekte vi ägg men det går lika bra att äta den med lax, kyckling, halloumi eller kött.

Recept för ca 4 portioner
Ca.500- 600 g potatis 
Paprika
Rödlök
Tomat
Edamamebönor
Spenat
Fetaost
0,5 burk soltorkade tomater
0,5 dl olivolja
0,5 dl örter: basilika, dill och persilja
Valfria kryddor

2-3  ekologiska ägg
Äkta smör att steka i

Gör såhär:
Koka potatisen (med skalet kvar). Hacka samtidigt grönsakerna, fetaosten och blanda tillsammans ,ed olivolja med örter och salt. När potatisen har kokat klart och svalnat, blanda med grönsakerna, fetaosten, soltorkade tomaterna och örtoljan - klart! Den går lika bra att äta ljummen som kall dagen efter!

En måltid som innehåller grundstenarna du behöver för en menscykel i balans. Receptbild från Alva.

Gillade du detta recept? 

Vi har även vår Kalla potatissallad som får hormonerna att jubla. Är du istället sugen på ris så har vi vår Shackshuka med tillbehör. Den innehåller allt vi behöver för hormoner i balans!