Enkel variant av Shakshuka med råris och rostade pumpakärnor

Här kommer en enkel variant av Shakshuka med råris och rostade pumpafrön. Det här är ett ess i rockarmen till lunch och middag när du vill ha något som går snabbt och är näringsrikt. En måltid som innehåller högkvalitativa fetter, protein och komplexa kolhydrater - perfekt för våra hormoner.

Enkel variant av Shakshuka

Den här Shakshukan passar perfekt till en matigare brunch, lunch eller middag. Du kan även variera innehåll beroende på säsong och vad du tycker om. 

Du behöver följande till tomatsåsen:
0,5 gullök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 burkar krossade tomater
1 tsk honung

Kryddor som: 0,5 grönsaksbuljong, salt och peppar, 2 tsk vitlökspulver, 1 msk basilika (fryst/färsk), chiliflakes efter smak

Gör såhär: 
Koka råris. Under tiden hacka lök, vitlök och riv moroten. Fräs sedan löken i en stekpanna eller större panna. När löken är gyllene häll i tomaterna, honung, morot, buljong och kryddor. Låt koka i ca 10 minuter. 
Gör sedan små hål med en slev i såsen och kläck i äggen där. Låt koka med lock över pannan (om du har) ca 5 minuter. Känn på äggen när de börjar bli färdiga. Om du vill att det går extra snabbt kan du steka ägget vid sidan om. Servera tillsammans med råris, sallad och rostade pumpakärnor. 

Receptbild kommer från fina Alva.

Gillade du detta recept? 

Vi har även en ny variant av Shakshuka med Buffelmozzarella eller varför inte prova Fried Rice med goda tillbehör?