This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

FRIED RICE med kyckling, grönsaker och ägg

Fried rice med kyckling, grönsaker och ägg

Fried rice med kyckling, grönsaker och ägg - en underbar och enkel vardagsrätt som går att variera i oändlighet beroende på vad du själv tycker om. Måltiden innehåller en blandning av högkvalitativa fetter från äkta smör/ghee och ägg. Fullvärdigt protein från kyckling och ägg. Fibrer och långsamma kolhydrater från råris och grönsaker. Som pricken över i:et är den fylld med antiinflammatoriska kryddor från ingefära, curry och gurkmeja. En måltid som innehåller byggstenar för att dina hormoner ska fungera optimalt. 

Enkelt recept på fried rice

Det här är en favorit hos oss när vi har slut på lunch-och middagsidéer. Du kan variera receptet utifrån säsong och dina preferenser. Har du exempelvis PCOS går det hur bra som helst att byta ut riset mot blomkålsris eller något annat du tycker om! 

Till 3-4 portioner behöver du: 
Råris för 4 portioner
1 färsk broccoli
2 morötter
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor 
3 cm riven ingefära
500g kyckling (nötfärs går också bra) 
4 ägg 
2 tsk sesamolja
1 msk fisksås 
1 msk fiskolja
1 tsk röd currypaste
1/2 lime

Kryddor som: Cayennepeppar, lökpulver, salt och peppar. 

Gör såhär: Koka riset enlig anvisning. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör/ghee för att sedan steka kycklingen tills den är klar. Tillsätt grönsakerna och krydda. När riset kokat färdigt blandar du i det tillsammans med kycklingen och grönsakerna samt smaka av och se om något önskas för just dig. Stek äggen så de får en frasig undersida. Servera och toppa med hacka salladslök och nötter för extra crunch! 

Gillade du detta recept? 

Kyckling innehåller protein vilket vi behöver för att kunna bygga upp kroppens könshormoner, men också serotonin och dopamin som bidrar med lycka och välbehag i kroppen! Vi rekommenderar vår Näringsrika Bowl och den Värmande kycklinggrytan  för dig som vill ha mer kyckling! 

Varukorg

No more products available for purchase