En näringsrik bowl med citron- och pestomarinerad kyckling och sötpotatis

Varför är protein viktigt? Protein är med och bygger upp allting i kroppen och behövs för att kunna skapa tillräckligt med hormoner både när det kommer till dina könshormoner som styr menscykeln, men också signalsubstanser som serotonin och dopamin som skapar känslor av lycka och välbehag.

Hälsosam och enkel lunch- och middag

I den här bowlen har vi citron- och pestomarinerad kyckling med ugnsbakad sötpotatis och potatis, stekt grönkål blandat med ekologisk spenat, rödlök, vattenmelon och parmesan + en god sås som hummus, fetaost eller något annat du tycker om. 

Till denna magiska bowl behöver du:

Sötpotatis och potatis - 4 personer
Kyckling - 4 personer

Dressing: 3-4 msk olivolja, 1/2 pressad citron, 1 msk pesto, 1 msk honung, örter, chiliflakes och 1 vitlöksklyfta.

Tips på vad du kan använda till salladen:
Spenat
Vattenmelon
Soltorkade tomater
Gurka 
Rödlök
Rödkål
Parmesan
Citronsaft
Grönkål

Gör såhär: Börja med att sätta ugnen på 175-200 grader. Skiva upp sötpotatis samt potatis och lägg på en plåt eller i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar, örter - sätt in i ugnen.

Medan potatisen är i ugnen kan du blanda marinaden till kycklingen - pressa citronen, olivoljan, peston och honungen. Krydda sedan med örter, chiliflakes, färsk vitlök, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen och grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt.

Blanda ihop dina favorit grönsaker och gör en god sallad, pressa över citron och toppa med riven parmesan  Magiskt tips är att toppa bowlen med lite grönkål som du haft i ugnen 5-10 minuter! Njut med en god sås till som hummus eller fetaost. <3