This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

En NÄRINGSRIK BOWL med citron- och pestomarinerad kyckling och sötpotatis

En näringsrik bowl med citron- och pestomarinerad kyckling och sötpotatis

Enkelt och hälsosamt recept som passar både till lunch och middag. En måltid som är fylld med fullvärdigt protein, komplexa kolhydrater, fibrer och fett. Att få i dig tillräckligt med protein är viktigt då det är med och bygger upp allting i kroppen. Protein behövs både för att kunna producera viktiga hormoner som styr menscykeln, men också signalsubstanser som serotonin och dopamin som skapar känslor av lycka och välbehag.

Hälsosam lunch- och middag

En proteinrik målI den här bowlen har vi citron- och pestomarinerad kyckling med ugnsbakad sötpotatis och potatis, stekt grönkål blandat med ekologisk spenat, rödlök, vattenmelon och parmesan samt en god sås som hummus, fetaost eller något annat du tycker om. 

Recept för 4 personer
Sötpotatis och potatis 
Kyckling

Dressing:
3-4 msk olivolja
1/2 pressad citron
1 msk pesto
1 msk honung
ö
rter
c
hiliflakes
1 vitlöksklyfta.

Tips på vad du kan använda till salladen:
Spenat
Soltorkade tomater
Gurka 
Rödlök
Rödkål
Parmesan
Citronsaft
Grönkål

Gör såhär: Börja med att sätta ugnen på 175-200 grader. Skiva upp sötpotatis samt potatis och lägg på en plåt eller i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar, örter - sätt in i ugnen.

Medan potatisen är i ugnen kan du blanda marinaden till kycklingen - pressa citronen, olivoljan, peston och honungen. Krydda sedan med örter, chiliflakes, färsk vitlök, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen och grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt.

Blanda ihop dina favorit grönsaker och gör en god sallad, pressa över citron och toppa med riven parmesan  Magiskt tips är att toppa bowlen med lite grönkål som du haft i ugnen 5-10 minuter! Njut med en god sås till som hummus eller fetaost. 

Gillade du detta recept? 

Vi pratar mycket om behovet av alla byggstenar i våra måltider och vårt recept med Marinerad lax med fetaost är MAGISK. Vi skulle även rekommendera dig att prova vår Lax med quinoasallad som är fylld med bra grundstenar för vår menscykel!

Varukorg

No more products available for purchase