Värmande kycklinggryta med kokosmjölk, curry och broccoli - perfekt till vintern

En favoritvardagsrätt hos oss är den här värmande kycklinggrytan med kokosmjölk och curry. Den är enkel, går snabbt och göra och är så god. Den är dessutom fullproppad med näring, högkvalitativa fetter och värmande kryddor som höjer energin inom oss. Den är dessutom helt glutenfri, mjölkfri och sockerfri. 

Recept 

Råris, vildris, svart ris eller blomkålsris
ca 500 g kyckling
1 broccoli
1 gullök
1 vitlöksklyfta
3 cm ingefära
2 nävar färsk spenat
500 g kokosmjölk
2 tsk tomatpure
Smör att steka i 

Kryddor
1 tsk gurkmeja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
1 tsk curry
0,5 tsk cayenne peppar
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljong

Gör såhär: Koka riset enligt anvisningarna. Skiva sedan upp kycklingen i mindre bitar och stek i smör tills den fått lite färg. Hacka lök, vitlök och broccoli samt riv ingefära och häll i. Addera sedan kokosmjölk, tomatpuré, buljong och kryddor. Låt koka ihop under lock i ca 15 minuter (tills det att kycklingen är klar). Avsluta med att blanda i färsk spenat och servera med ris eller vad du tycker om.

Receptbild kommer från fina Alva.