This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Den oslagbara BANANOFFEETÅRTAN

Den oslagbara Bananoffeetårtan

Låt oss presentera Caring Banoffee Cake som är den perfekta tårtan att bjuda på vid kalas eller som en lyxig efterrätt på middagar med dina nära och kära. Den är designad med kvalitativa fetter för dina hormoner och smaker för själen. Lugnar sötsuget när man har mens och är dessutom sockerfri, mejerifri, glutenfri och fullproppad med massa bra näring! Barn älskar den också så den är perfekt på alla barnkalas.

Tänk dig en seg och krispig botten kombinerat med söt banan, mjuk kola och krämig kokosgrädde. Sprinkla kakaonibs på toppen för extra krispighet som dessutom innehåller magnesium som hjälper kroppen att slappna av. Lugnar även sötsuget som man kan uppleva när man har mens!

Recept på godaste bananoffetårtan

Ingredienser lager 1:
1,5 dl pumpakärnor 
1,5 dl paranötter
1 dl mandlar 
0,75 tsk jodberikat salt
12 färska urkärnade dadlar
0,5 dl neutral kokosolja

Gör såhär: 
Mixa pumpakärnor, paranötter och mandlar till ett fint mjöl i en matberedare och blanda sedan i resterande ingredienser och mixa allt tills du får en jämn smet. Smeten ska vara smulig. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper i en rund form så att den får cirka 1,5 cm höga kanter på sidorna. Förvara tårtan så länge i frysen.

Ingredienser lager 2:
15 färska urkärnade dadlar
3 dl kokosmjölk på tetra
2 msk mandelssmör
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk jodberikat salt

Gör såhär: 
Kärna ur dadlarna och mixa alla (ovan) ingredienser till en slät smet. Ett tips är att använda en kraftfull mixer för att få smeten helt slät. Häll kolasåsen över det första lagret och spara en del till garnering av tårtan till det sista steget.

Ingredienser lager 3:
2 konservburkar kyld kokosgrädde
1 banan
1 tsk äkta vaniljpulver

Gör såhär: 
Ställ in kokosgrädden några timmar i kylen. Använd bara det översta krämiga lagret på kokosgrädden, blanda i äkta vaniljpulver och vispa till grädde med en elvisp. Skiva en banan i tunna skivor och sprid ut över kolalagret. Fördela den vispade grädden i ett jämnt lager ovanpå bananerna. Toppa med kakaonibs och strila över den resterande kolasåsen. Lager ett och två fungerar perfekt att göra dagarna innan och förvara i frysen medan lager 3 och garneringen görs samma dag.

Tårtan håller högst tre timmar i kyl innan servering så om du får bitar över så går tårtan jättebra att frysa in.

Gillade du detta recept? 

Vi kan även rekommendera vår Saffranscheesecake som funkar vid alla tillfällen och för alla åldrar. Även vår Semmelkladdkaka har blivit ett av våra mest sparade recept.

Varukorg

No more products available for purchase