This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

SEMELKLADDKAKA utan vitt mjöl och socker

godaste receptet på semmelkladdkaka utan vitt socker och gluten

Letar du efter det godaste receptet på semmelkladdkaka? Grattis, du har hittat det. Den här semmelkladdkakan är en tiopoängare som dessutom är helt fri från vitt mjöl och vitt raffinerat socker. Den är fylld med hälsosamma fetter som kan hjälpa till att balansera ditt blodsocker. 

Ett av våra mest sparade recept!

Det här är ett av våra mest sparade recept på women.sync instagram. Den är fylld med högkvalitativa fetter från ägg, mandelmjöl och äkta smör vilket balanserar ut sockret från dadlarna. 

Om du har PCOS är ett tips att minska på antal dadlar, smaken blir fortfarande underbar men inte lika söt. Ett annat tips är att äta den tillsammans med vispad grädde eller som efterrätt då det inte har samma påverkan på blodsockret

Du behöver:
8 färska urkärnade dadlar (går att minska för en mindre effekt på blodsocker)
3 ägg
75 g smält äkta smör (alternativt 0,5 dl smält kokosolja)
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1,2 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kardemumma
0,25 tsk salt

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 8-12 minuter beroende på ugn och form. Vi hade inne i 14 minuter då vi använde en LITEN form. Har du en större "vanlig" form har du inne den kortare tid. Den är klar när kakan är fast i kanterna och kladdig i mitten (den kommer stelna till när den fått vara ute ett tag). Toppa med hackade mandlar och pudrat florsocker. Ät och njut!

Vi har även testat att göra dubbel sats och det blev hur bra som helst! Gör du dubbel sats så passar den i en större “vanlig” kladdkakeform.

Gillade du detta recept? 

Vi kan starkt rekommendera vår Kladdkaka som är grunden för receptet till Semelkladdkakan!

Varukorg

No more products available for purchase