This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Balanserande MATIG OMELETT för hormoner

mat för menscykel

Till vardags är enkla, snabba och näringsrika luncher ett vinnande koncept. Kan vi ta en minut och prata om den här krämiga omeletten med riven potatis, morot, fetaost, tomat och örter? Den är fylld med fantastiska fetter, protein och komplexa kolhydrater som kan hjälpa till att balansera dina hormoner. Det är helt enkelt en måltid som innehåller flera grundstenar som du kan du behöva för en menscykel i balans.

Recept på krämig omelett med riven potatis, morot, fetaost, tomat och örter

Ett enkelt recept som kan varieras i oändlighet beroende på sug och fas. Det går exempelvis lika bra att byta ut potatis mot sötpotatis, fetaost mot avokado eller variera grönsaker och kryddor utifrån säsong och smak. I fas ett och tre är ett tips att servera med korsblommiga grönsaker som broccoli, blomkål eller grönkål för att hjälpa kroppen att göra av sig av med överblivet östrogen. Genom att få ut förbrukat och överblivet östrogen hjälper vi kroppen att balansera hormonerna och därmed minska risken för PMS.

Du behöver
2 ekologiska ägg
1 potatis
1 morot
1/2 gul lök
Äkta smör (att steka i)
En näve spenat
Fetaost
Tomat
Kryddor som timjan och örtsalt

Gör såhär: Riv potatis, morot och gul lök. Bryn lätt tillsammans med äkta smör i en stekpanna. Blanda äggen i en skål med salt och häll över i stekpannan. Lägg på spenat, tomater och smulad fetaost. Låt de ligga i stekpannan tills äggen är tillagade. Toppa med färska örter och örtsalt.

En måltid som innehåller en bra grund för din menscykel, oavsett dag på månaden. Bild och recept kommer från fantastiska Alva.

Gillade du detta recept? 

Ännu en enkel och snabb lunch som passar under hela menscykeln är vår Bowl som är fylld med många av våra favoritlivsmedel. Allt från potatis, ägg och massor av goda grönsaker. När suget sedan slår in under eftermiddagen och du behöver samla nytt fokus så passar våra Self-Love snickers helt perfekt! De går att förvara i frysen vilket gör det ännu enklare att baka och spara tills suger kommer.

Varukorg

No more products available for purchase