Balanserade matig omelett för hormoner

Till vardags är enkla, snabba och näringsrika luncher ett vinnande koncept. Kan vi ta en minut och prata om den här krämiga omeletten med riven potatis, morot, fetaost, tomat och örter? Den är fylld med fantastiska fetter, protein och komplexa kolhydrater som kan hjälpa till att balansera dina hormoner och minska PMS. Det är helt enkelt en måltid som innehåller alla grundstenar du behöver för en menscykel i balans.

Recept på krämig omelett med riven potatis, morot, fetaost, tomat och örter

Ett enkelt recept som kan varieras i oändlighet beroende på sug och fas. Det går exempelvis lika bra att byta ut potatis mot sötpotatis, fetaost mot avokado eller variera grönsaker och kryddor utifrån säsong och smak. I fas ett och tre är ett tips att servera med korsblommiga grönsaker som broccoli, blomkål eller grönkål för att hjälpa kroppen att göra av sig av med överblivet östrogen. Genom att få ut förbrukat och överblivet östrogen hjälper vi kroppen att balansera hormonerna och därmed minska risken för PMS.

Ingredienser
2 ekologiska ägg
1 potatis
1 morot
1/2 gullök
Äkta smör (att steka i)
En näve spenat
Fetaost
Tomat
Kryddor som timjan och örtsalt

Gör såhär: Riv potatis, morot och gullök. Bryn lätt tillsammans med äkta smör i en stekpanna. Blanda äggen i en skål med salt och häll över i stekpannan. Lägg på spenat, tomater,och smulad fetaost. Låt de ligga i stekpannan tills äggen är tillagade. Toppa med färska örter och örtsalt.

En måltid som innehåller en bra grund för din menscykel, oavsett dag på månaden. Bild och recept kommer från fantastiska Alva.