This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

ENKEL LUNCH som passar under hela menscykeln

Recept för hormoner

Ibland vill man bara ha en lunch eller middag som går snabbt, är enkel OCH god. Idag tipsar vi om måltid som innehåller flera av våra favoritlivsmedel! Vad sägs om en snabb lunch med stekt ägg, ugnsrostad potatis, rostad grönkål, broccoli, pumpakärnor och kikärtor toppat med fetaost, hummus, olivolja och mjölksyrade grönsaker? En måltid som innehåller en bladning av fibrer, goda bakterier för tarmen, protein, fett och kolhydrater. Win-win för smaklökar och menscykel!

Mjölksyrade grönsaker får din tarm och menscykel att jubla

Finns det någon koppling mellan menscykel, hormoner och tarmflora? Ja det finns det! För att du ska ha en fungerande menscykel är det viktigt att du har en fungerande tarm. Hur kommer det sig? Jo, för när tarmen inte fungerar optimalt kan du inte tillgodogöra dig näringen i det du äter. När du inte kan tillgodogöra dig näringen i det du äter får inte kroppen de byggstenar som behövs för att producera tillräckligt med hormoner vilket kan leda till hormonell obalans.

Tarmen hjälper dig även med att:
- Göra sig av med överblivna och förbrukade hormoner som annars fortsätter att cirkulera i kroppen och stör den naturliga hormonbalansen.
- Producera en av dina viktiga signalsubstanser, serotonin (som bidrar till att du känner ökade känslor av lycka och välbefinnande). När tarmen mår bra och fungerar påverkar det ditt mående. 

Recept

Så den här bowlen får helt enkelt din tarm att jubla då den innehåller mjölksyrade grönsaker som förser din tarm med levande bakteriekultur + fibrer från potatisen, kikärtor, grönkål och broccoli som blir mat till de goda bakterierna. Ett plus i kanten är att syrningsprocessen bidrar till att vitamin C bevaras i grönsakerna och upptaget av järn förbättras.

Du behöver
Ägg
Potatis (går även att byta ut mot rotsaksfrukter, ris, sötpotatis eller quinoa)
Broccoli
Grönkål
Kikärtor
Pumpakärnor
Äkta smör för stekning

Kryddor
Jodberikat salt 
Vitlökspulver
Chiliflakes
Örter som timjan eller rosmarin

Topping/tillbehör
Fetaost
Mjölksyrade grönsaker (tillexempel vitkål eller morot)
Hummus

Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Skiva potatisen och krydda med chiliflakes, vitlökspulver, lökpulver och salt efter smak. Hetta sedan upp en stekpanna med äkta smör på medelhög värme och stek broccolin, grönkålen, kikärtorna samt pumpakärnorna. Tillsätt sedan kryddorna (chiliflakes, vitlökspulver, lökpulver, örter, salt) och stek tills allt får en gyllen yta. Värm sedan upp en ny stekpanna med smör och stek äggen. Du kan självklart koka äggen om du föredrar kokta ägg. När potatisen är klar är det bara att lägga upp den tillsammans med äggen och grönkålsmixen (ringla på lite olivolja över potatis och grönkålsmix) för att sedan toppa med fetaost, mjölksyrade grönsaker och hummus.

Gillade du detta recept? 

Många av våra recept går att anpassa till alla faser i menscykeln men just våra Nötfärsbiffar med tillbehör är redan komplett. Funkar perfekt som både lunch och middag! 

Varukorg

No more products available for purchase