En värmande Tikka Masala - gluten- mjölk- och sockerfri

Här kommer en värmande gryta som passar perfekt nu till hösten. En helt glutenfri, mjölkfri och sockerfri Tikka Masala gjord på kokosmjölk, blomkål massvis av kryddor och svart ris. En grundande måltid som innehåller fett som är avgörande för våra hormoner och menscykel, protein som är med och bygger upp allt i vår kropp och komplexa kolhydrater som innehåller fibrer och samtidigt får blodsockret att hålla sig stabilt. Magi! 

Recept Tikka Masala

Recept till ca 4 portioner:
Svart ris / valfritt ris
500 g kyckling
1/2 blomkålshuvud
1 paprika
1 gullök
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
400 g kokosmjölk
1 paket krossade tomater
1 hönsbuljong / lantbuljong

Tikka masala kryddblanding:
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
2 tsk torkad koriander
2 tsk paprika pulver
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel
S & P efter smak

Gör såhär: Koka riset enligt anvisningar. Skiva upp kyckling, grönsaker och lök. Stek sedan kycklingen tills det fått lite yta och tillsätt lök, vitlök, ingefära, paprika och blomkål. Rör om och efter några minuter tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljong och tikka masala kryddorna. Låt detta stå och puttra i ca 20 minuter tills kycklingen är klar. Servera tillsammans med riset och njut av en underbar måltid fylld med kärlek för både kropp och själ. 

Receptbild kommer från fina Alva.