This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Congratulations! Your order qualifies for free shipping Du är 300 SEK ifrån gratis frakt.

MAGISK KLADDKAKA utan GLUTEN och SOCKER

sötsug innan mens

Den här kladdkakan smakar precis som en vanlig kladdkaka (vi lovar) men skiljer sig när det kommer till innehåll. Den är näringsrik, glutenfri och helt utan tillsatt vitt socker. Det bästa receptet på kladdkaka vi någonsin testat. Ät som den är eller servera med vispad kokosgrädde och färska hallon.

Kladdkakan vi inte får nog av

Den är fylld med högkvalitativa fetter från äkta smör (går att göra utan mjölk genom att byta äkta smör mot kokosolja), ekologiska ägg och mandelmjöl. Genom de högkvalitativa fetterna balanserar vi ut de färska dadlarna vilket hjälper kroppen att stabilisera blodsockret (som är avgörande för balanserade hormoner). Den är även rik på protein från ägg och kollagen. Dessutom innehåller den kolhydrater och fibrer från färska dadlar. Pricken över i:et blir magensium från kakaon som är perfekt att boosta med om du känner igen dig i att få ett sötsug innan mens

Har du exempelvis problem med insulinkänslighet eller PCOS kan du minska antal färska dadlar för att minska påverkan på blodsockret. Ett annat tips är att ta en msk äppelcidervinäger blandat i ett stort glas vatten som du dricker 20 minuter innan du äter kladdkakan - det hjälper att jämna ut blodsockret. 

Recept Womensync Kladdkaka
Blöta ingredienser:
8-10 färska urkärnade dadlar (vi brukar köra 6-8 för en mer hardcore-variant med mindre påverkan på blodsocker)
3 ekologiska ägg
75 g äkta smör (går med 1/2 dl smält kokosolja också)

Torra ingredienser:
2 dl mandelmjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
0.25 tsk jodberikat salt

För att boosta extra:
2 msk Womensync Collagen

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 8-12 minuter beroende på ugn och form. Vi hade inne i 14 minuter för hade en LITEN form. Den är klar när kakan är fast i kanterna och kladdig i mitten (den kommer stelna till när den fått vara ute ett tag). Ät och njut!

Testade även att göra dubbel sats och det blev hur bra som helst! Gör du dubbel sats så passar den i en större eller "vanlig" kladdkakeform.

Gillade du detta recept? 

Då bara måste du prova ett av våra mest sparade recept, Semmelkladdkakan! Även Pepparkakskladdkakan och saffranskladdkakan är oerhört goda och passar perfekt oavsett tid på året! 

Cart

No more products available for purchase