Pepparkakskladdkaka utan vitt mjöl och socker

Pepparkakskladdkaka är julreceptet du bara måste testa! Den är så god. Den innehåller högkvalitativa fetter från mandelmjöl, äkta smör och ägg, protein från ägg och kollagen samt fibrer från dadlar. Det bästa av allt är att den är så enkel! Perfekt att servera med grädde och tinade lingon.

Recept Pepparkakskladdkaka

Blöta ingredienser:
8 färska urkärnade dadlar
3 ekologiska ägg
75 g äkta smör (går med 1/2 dl smält kokosolja också)

Torra ingredienser:
2 dl mandelmjöl
Ca 1.5 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
0.25 tsk jodberikat salt

För att boosta extra:
2 msk Womensync kollagen

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter beroende på ugn och form, vi hade inne den i 15 minuter och använde en LITEN form, inte en "vanlig" kladdkakeform med andra ord. För en ”vanlig” form kanske man kan göra dubbelsats om man vill ha den lite tjockare. Den är klar när kakan är fast i kanterna och kladdig i mitten. Den stelnar också till lite efter att den tagits ut. Ät och njut av udnerbar jul-feeling!