Hösten kommer även i år med ett ökat sug efter friska skogspromenader, mysiga middagar och mustiga kantareller. Vi älskar att äta varm mat oavsett tid på året - men när hösten smyger sig på känns det extra mysigt att servera måltiderna i en djup skål fylld med en rykande rätt. Att köket fylls av kantarell-os ser vi bara som ett stort plus. Kantareller är dessutom en fantastiskt källa till D-vitamin.
Portioner: 1
Tillagningstid: 35 min
Ingredienser:
2 dl Kantareller
2 nävar hackad grönkål
1/2 - 1 sötpotatis
Kyckling 200g kyckling
1/2 dl Fetaost
Smör
Salt
Cayennepeppar
Gör så här:
Börja med att skära potatisen och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olivolja och salt. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Stek hackad grönkål och kantareller i smör på medelvärme var för sig. Stek sedan kycklingen i smör på medelhög värme. Krydda med salt och cayennepeppar.
Ta ut sötpotatisen ur ugnen och lägg upp alla ingredienser i en djup skål. Fördela till sist fetaost över tallriken, strö över lite flingsalt och njut!