Saffranstorsk med kokosmjölk, broccoli och gurkmejaris

Lunch och middag för hormoner i balans
En magisk vardagsrätt som passar perfekt under hela menscykeln. Torsk i en underbar sås gjord på kokosmjölk med smak av saffran och citron - det bästa av allt är att det är klart på mindre än 30 minuter. En måltid som innehåller en bladning av högkvalitativa fetter, protein och kolhydrater som får dina hormoner att jubla. Riktig mat är alltid grunden för hormoner i balans.

Recept

Recept till fyra portioner:
Ris (vi kokade med gurkmeja och svartpeppar)
4 torskfilér
400 g kokosmjölk
1/2 Purjolök
1/2 Fänkål
1 färsk broccoli
2 skalade morötter
1 citron
Smör till stekning 
Kryddning; 1 paket saffran + salt + peppar + grönsaksbuljong

Gör såhär: 

Sätt på ugnen på 150 grader. Koka valfritt ris enligt anvisningar, koka tillsammans med gurkmeja och svartpeppar för extra smak och boost. Hacka lök, fänkål och morötter. Morötterna går att svarva med potatisskalare eller hacka till mindre bitar. Fräs grönsakerna i smör i en panna och addera sedan kokosmjölken, saffran, grönsaksbuljong, en halv pressad citron samt krydda med salt och peppar. Lägg upp torsken i en ugnsform och häll över såsen med grönsakerna i. In i ugnen i ca 20 minuter eller tills dess att fisken är klar. Servera tillsammans med gurkmejariset. Vi stekte broccolin i äkta smör och kryddor vid sidan om men går lika bra att ha i den direkt.En värmande måltid som är perfekt nu till hösten <3

Receptbild kommer från fantastiska Alva.