Raw choklad- och apelsinfudge – ultimat snacks under mens

Våra New Light Bites hjälper oss fylla på vårt inre ljus för att vi ska kunna skina vårt starkaste i fas 1 dvs dagarna då vi har mens och när vi går in i en ny cykel. Våra raw bites är designade för att fylla på kroppens järndepåer när vi har mens och blöder, fylla på med selen som kan hjälpa kroppen att tillverka viktiga hormoner för menscykeln och spirulina som kan ha en avgiftande effekt. När vi har mens och blöder förlorar vi järn, vilket gör att vill vi få i oss järn från exempelvis pumpakärnor och kombinera det med C-vitamin från apelsin då den kombinationen hjälper oss att maximera järnupptaget. Under fas 1 vill vi också få i oss fibrer från t.ex. frön, havregryn och kakao för att hjälpa kroppen att göra oss av med överblivet östrogen som får energin inom oss att höjas. En blandning av choklad, apelsin, sött, lite salt och sådär perfekt krispig.

Lager 1
Torra ingredienser:
1 dl pumpakärnor
1 dl paranötter
1 dl havregryn
0.5 dl rawkakao
0.5 tsk jodberikat salt

Blöta ingredienser:
10 färska urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
2.5 msk jordnötssmör/mandelssmör (nötssmör)
Rivet apelsinskal från 1/2 apelsin
Ca 2 msk vatten/saften från en halv apelsin

Alternativ för att boosta lager 1 extra
1 tsk macapulver
1.5 tsk spirulina

Gör såhär: Mixa nötter, frön och havregryn till ett mjöl. Riv skalet från 1/2 apelsin. Kärna ur dadlarna, häll i apelsinskalet och mixa tillsammans med resten av ingredienserna tills du fått en jämn smet. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper i en form/matlåda. Häll på kakaonibs.

Lager 2
5 msk kokosolja
4 msk msk kakao
Ca 1 tsk honung beroende på sötma
Toppa med kakaonibs, rivet apelsinskal och flingsalt

Gör såhär: Smält kokosolja i micro, blanda i kakao och honung. Häll över den smälta chokladen över andra lagret. Toppa med kakaonibs, rivet apelsinskal och flingsalt. Förvara i frysen några timmar, skär upp i bitar och servera direkt.