"Pepparkakor" utan vitt mjöl och socker – smakar som pepparkaksdeg!

Raw Pepparkaksbollar gjorda till pepparkakor, hur söta är de inte? 🥺 På riktigt världens enklaste recept som tar ungefär fem minuter att göra som dessutom är godare än vanliga pepparkakor då de smakar pepparkaksdeg!

Recept frysta "pepparkakor/pepparkaksdeg"
2 dl mandlar/cashewnötter
1 dl havregryn
6-8 färska urkärnade dadlar
1,5 msk kokosolja/ghee/äkta smör
3 tsk pepparkakskrydda
0,25-0,5 tsk salt
Lite vatten

Mixa mandlarna och havregrynen till ett fint mjöl. Kärna ur dadlarna och mixa samman resten av ingredienserna till en jämn smet. Smaka av om du vill ha mer pepparkakskrydda eller salt. Kavla ut degen och använd små pepparkaksformar för att trycka ut pepparkakorna. Ställ in i ett par timmar i frysen. Ät sedan "direkt" från frysen, perfekt att ta fram precis innan fikat så de är lite halvtinade och sega. Smaken och konsistensen blir underbar!