Våra älskade raw pepparkaksbollar gjorda som pepparkakor – hur gulliga är de inte? Ett superenkelt recept som går snabbt att slänga ihop och som smakar precis som pepparkaksdeg. Ni måste verkligen testa!
Som pepparkakor fast inte pepparkakor
Det vi älskar allra mest, förutom att de smakar fantastiskt, är att pepparkakorna är helt fria från gluten, socker och mjölk. De är dessutom perfekta när man vill ha något snabbt att baka – de tar bara runt 10 minuter – och funkar lika bra för både stora och små. Våra barn älskar dem verkligen!
Du behöver:
2 dl mandlar/cashewnötter
1 dl havregryn
6-8 färska urkärnade dadlar
1,5 msk kokosolja/ghee/äkta smör
3 tsk pepparkakskrydda
0,25-0,5 tsk salt
Lite vatten
För extra boost (valfritt):
1 msk Womensync Collagen
1 msk Womensync Vaniljprotein
Gör såhär:
Mixa mandlarna och havregrynen till ett fint mjöl. Kärna ur dadlarna och mixa samman resten av ingredienserna till en jämn smet. Smaka av om du vill ha mer pepparkakskrydda eller salt. Kavla ut degen och använd små pepparkaksformar för att trycka ut pepparkakorna. Ställ in i ett par timmar i frysen. Ät sedan "direkt" från frysen, perfekt att ta fram precis innan fikat så de är lite halvtinade och sega. Smaken och konsistensen blir underbar!
Gillade du detta recept?
Är smaken av pepparkaka något för dig? Då bör du direkt prova vår Pepparkakskladdkaka som är helt utan vitt mjöl och socker. Även vår Saffranskladdkaka är en favorit!