This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Socker- gluten och mjölkfria PEPPARKAKSBOLLAR

Socker- gluten och mjölkfria pepparkaksbollar

Här kommer den perfekta adventsfikat: raw pepparkaksbollar som smakar pepparkaksdeg. De är fyllda med näring och högkvalitativa fetter som skapar magi för dina hormoner och menscykeln. Och vi lovar, de smakar verkligen pepparkaksdeg. Tänk pepparkaksdeg fast i bollformat. 

Sockerfria, glutenfria och mejerifria pepparkaksbollar

Pepparkaksbollarna är boostade med äkta smör men det går lika bra att använda kokosolja för att göra dem helt mejerifria. På samma sätt kan du utesluta havregryn och istället använda solroskärnor om du vill få dem helt glutenfria. Anledningen till att vi gillar att använda flera av våra bakverk med äkta smör/ghee är att det innehåller kolesterol som kan hjälpa kroppen att producera könshormoner som är viktiga för menscykeln. Vi har även tillsatt en tsk macapulver som är en adaptogen som kan hjälpa till att balansera hormoner. Pricken över i:et är att vi boostat dem med kollagen som har en mängd effekter för hälsa och hormoner. Allt utan att tumma på smaken.

Recept frysta pepparkaksbollar/pepparkaksdeg 
Torra ingredienser
2 dl mandlar/cashewnötter
1 dl havregryn (alternativt solroskärnor för glutenfritt)
3 tsk pepparkakskrydda 
0.25-0.5 tsk salt (tog rätt mycket)

Blöta ingredienser
6-8 färska urkärnade dadlar
1.5 msk kokosolja/äkta smör
Ev lite vatten ca 0.5-1 msk

Gör såhär:
Mixa mandlarna och havregrynen till ett mjöl. Kärna ur dadlarna och mixa resten av ingredienserna till en jämn smet. Smaka av om du vill ha mer pepparkakskrydda/salt. Låt stå i någon/några timmar i frysen innan du äter dom (går att äta direkt men jag älskar dom frysta, smaken och konsistensen blir grym)

Vi säger bara en sak: ni måste testa. Det här är ett av våra mest sparade och hyllade recept som passar stora som små. Om ni testar, ge oss en update på instagram genom att kommentera eller tagga. Det gör oss så glada!

Gillade du detta recept? 

Är du som vi och ÄLSKAR smaken av pepparkaka? Då måste du prova våra alldeles egna Pepparkakor

Varukorg

No more products available for purchase