This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Örtbakad lax – NÄRINGSBOOST för menscykeln

måltid hormoner i balans

Back to basics! Riktig mat är grunden för hormoner i balans. Idag bjuder vi på en lunch och middag som inte kan bli fel. Den är lättlagad, god och enkel som passar både liten som stor. Hur låter fetaost- och örtbakadlax, med kokt potatis och stekt grönkål och broccoli? Otroligt tycker vi. Dessutom en måltid som innehåller bra fetter, protein och kolhydrater för en så balanserad menscykeln som möjligt.

Få i dig variation av vitaminer, mineraler och fibrer

För dig med PCOS eller känslighet i blodsocker är tips att äta potatisen kall genom att ex göra en kall potatissallad, det går lika bra att byta ut till rotsaksfrukter om man tycker det är godare. Till potatisen någon form av proteinkälla som makrill, lax, vit fisk, kyckling, nötfärsbiffar eller vad du tycker om. Vi serverade laxen med stekta korsblommiga grönsaker (välj dem du tycker om) som hjälper kroppen att göra sig av med överblivna och använda hormoner + en fetaostsåskräm på toppen och pressad citron!

Du behöver:
Lax
Potatis
Grönkål
Broccoli

Fetaost kräm till 2 laxar:
1/4 fetaost
2 msk yoghurt
Örter (frysta/torkade/färska) massor!
Citron, lite pressad i + skivor på
Salt + peppar

Kryddor:
Vitlökspulver
Örtsalt
Peppar
Chiliflakes
Smör (till stekning)

Gör såhär:
Börja med att koka potatisen. Samtidigt som potatisen kokar gör du fetaostkrämen genom att röra ihop alla ingredienser och sedan toppa på laxen. Avsluta med att lägga citronskivorna på laxen och för in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Stek sedan grönkål och broccoli med kryddor som salt, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes tills de blivit krispiga. Sen är det bara servera och njut! En lunch och middag som innehåller alla grundstenar du behöver för en menscykel i balans <3

Gillade du detta recept? 

Vi har många recept med lax i Womensync, till exempel vår Asiatiska laxbowl eller Marinerad lax med fetaost som är perfekt under hela menscykeln! 

Varukorg

No more products available for purchase