Marinerad lax med fetaost – perfekt under hela menscykeln

En magisk lunch och middag som passar perfekt under hela menscykeln. Lax, svart ris, fetaost stekt grönkål, rödkål och picklad rödlök är en fantastiskt kombination. Dessutom innehåller den en blandning av högkvalitativa fetter, protein och kolhydrater som håller dig mätt och nöjd. 

Enkel laxrätt 

Den här måltiden går att variera i oändlighet och du kan byta ut ingredienser till det du har hemma eller föredrar. Har du ex PCOS kan du byta ut det svarta riset mot ugnsbakade korsblommiga grönsaker som blomkål och broccoli eller något annat du gillar. Tips är även att toppa med den godaste tahinisåsen som finns!  

Du behöver
Laxfilé 
Svart ris kokat i buljong
Fetaost
Smör vid stekning
Citron

Grönsaker som:
Svartkål 
Rödkål
Spenat
Gurka
Tomat
Picklad rödlök (valfritt, vanlig rödlök går lika bra) använd de grönsaker du tycker om.

Kryddor som: Örter och Örtsalt

Gör såhär: Koka det svarta riset med buljongen. Sätt på ugnen på 150 grader. Krydda laxen med örtsalt, örter och citron. Låt stå i ugnen ca 20 minuter tills den är klar. Under tiden, strimla rödkålen och hacka grönsakerna till salladen. Stek/ rosta svartkålen till de blir krispig och god. Pressa lite citron över alla grönsaker. Lägg sedan upp, riset och laxen på tallriken med grönsakerna. Toppa med smulad fetaost och örtsalt! 

Gillade du detta recept? 

Här hittar du även vår Råraka med halloumi som är både enkel att tillaga och smakar otroligt gott. Det enda som sätter stopp för din variation av rårakan är du själv, enligt oss går den att variera i oändlighet, prova du också!