This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Kycklingbowl med tahinidressing för DINA HORMONER

mat för hormoner och blodsocker

En hälsosam färgsprakande bowl fylld med näring. Den ultimata vardagsrätten som både är enkel och god. Det är dessutom en middag där du får i dig en blandning av högkvalitativa fetter från avokado och tahinidressingen som gör att ditt blodsocker håller sig stabilt. Fullvärdigt protein från kycklingen och komplexa kolhydrater från det svarta riset. Addera på det en rad olika grönsaker i olika färger som adderar extra fibrer till din måltid. En middag som innehåller en blandning av de byggstenar din kropp behöver för fungerande hormoner. 

Recept 

Receptet går att variera i oändlighet så använd de grönsaker som du föredrar och i säsong, det går även att byta ut kyckling mot ex lax, biff eller räkor. Vad du behöver för ca två portioner:

Bowlen
Kyckling för två portioner
Svart ris/blomkålsris/vitkål/zucchininudlar för två portioner 
1 morot
1/2 gurka
1 avokado
Mango
Cashewnötter
Spenat
Syrade/picklade grönsaker

Kryddning för kycklingen: cayennepeppar, vitlökspulver, salt och peppar, en skvätt honung samt äkta smör eller ghee att steka i.  

Tahinidressing 
1 dl tahini 
1 dl kokosmjölk
1/2 pressad citron eller lime
1 vitlöksklyfta
Ev lite honung för sötma 
Ev lite tamarisoja
+ kryddor som chiliflakes och salt . 

Gör såhär: Koka riset enligt anvisningarna. Lägg kycklingen i en bunke för att sedan marinera kycklingen genom att hälla på all kryddning, rör om ordentligt så att all kyckling täcks av kryddan. Stek sedan kyckling i äkta smör. Svarva eller hacka grönsaker med en osthyvel/skalare. Kärna ur avokado och tillsätt mango om du vill ha det, har du problem med PCOS eller insulinkänslighet så är tips att byta ut mangon mot någon grönsak eller avsluta måltiden med mangon för att inte påverka blodsockret i samma utsträckning (dvs börja med grönsaker, fett och protein innan snabba kolhydrater). 

Blanda tahini, kokosmjölk och vatten till önskad konsistens. Det kommer se ut som såsen kommer att skära sig till en början med förstått rör med sked tills den går ihop, addera vatten allt eftersom tills du fått den konsistens du vill ha. I med vitlök, pressad citron/lime och kryddor. När kycklingen och riset är klart så är det dags att äta. Avsluta med att toppa med cashewnötter, syrade grönsaker och dressingen.

Gillar du detta receptet?

Om du gillar våra recept med kyckling, kanske du även gillar följande: Asiatisk bowl med kyckling och vitkål eller kycklinggryta med kokosmjölk och broccoli

Receptbild: Alva Brobakken

Varukorg

No more products available for purchase