Marinerad kyckling med rotsaker, pesto & fetaostsås

En middagsbowl som får smaklökarna och hormonerna att jubla! Vad säger ni om kombinationen: marinerad kyckling med ugnsrostad potatis, sötpotatis och morot, pesto och fetaostsås? Otrolig säger vi! En middag som innehåller alla grundstenar du behöver för en menscykel i balans.

Recept på hormonboostade måltid

En enkel lunch/middag som innehåller en bladning av protein, fett och komplexa kolhydrater + korsblommiga grönsaker som innehåller fibrer som hjälper levern att göra sig av med överblivna och använda hormoner. En måltid som grundar dig oavsett dag på månaden! Har du ex PCOS rekommenderar vi att äta potatisen kall alt fylla på med rotsaksfrukter. 

Du behöver:
Valfria rotsaker, vi har använt: 
Färsk potatis 
Sötpotatis 
Morot 
Broccoli 

Kyckling
Marinad till ca 2 portioner:
3-4 msk Tamari soya
3-4 msk Olivolja
1-2 tsk honung
1 tsk Sambal/ chili
1 Vitlöksklyfta 
Örter ( torkade/ frysta/ färska) 

Fetaostsås: 
1/2 smulad fetaost
2 msk pesto
2-3 msk yoghurt ex. Turkisk yoghurt
Salt och peppar
Örter ( torkade/ frysta/ färska)

Gör såhär: 
Sätt på ugnen på 175 grader. Skiva upp rotsakerna och lägg på en plåt med lite ringlad olivolja, torkade örter, salt och peppar.  Skiva upp kycklingen, blanda marinaden och häll över kycklingen. Stek/ grilla kycklingen. Blanda ihop såsen. Gör en god sallad till om du har tid och grejer hemma! Tips, använd krispiga grönsaker och pressa citron och olivolja över salladen! 

Gillade du detta recept? 

Fler recept för dig som gillar kyckling så har vi till exempel vår Quinoa och Kycklingsallad eller en Näringsrik bowl med pestomarinerad kyckling. Båda är magiska!