This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Marinerad KYCKLING med ROTSAKER, pesto & fetaostsås

Måltid för hormoner i balans

Det här är ett middagsrecept som får både smaklökarna och hormonerna att jubla! Vad säger ni om kombinationen marinerad kyckling med ugnsrostad potatis, sötpotatis och morot, pesto och fetaostsås? Tio av tio säger vi. Det här är en måltid som innehåller grundstenarna du kan behöva fören menscykel i balans.

Grundstenarna för hormoner i balans 

En enkel lunch/middag som innehåller en blandning av protein, fett och komplexa kolhydrater + korsblommiga grönsaker som innehåller fibrer som hjälper levern att göra sig av med överblivna och använda hormoner. En måltid som grundar dig oavsett dag på månaden! Har du ex PCOS rekommenderar vi att äta potatisen kall alt fylla på med korsblommiga grönsaker

Du behöver:
Valfria rotsaker, vi har använt: 
Färsk potatis 
Sötpotatis 
Morot 
Broccoli 

Kyckling
Marinad till ca 2 portioner:
3-4 msk tamarisoya
3-4 msk olivolja
1-2 tsk honung
1 tsk sambal/ chili
1 vitlöksklyfta 
Örter (torkade/ frysta/ färska) 

Fetaostsås: 
1/2 smulad fetaost
2 msk pesto
2-3 msk turkisk yoghurt
Salt och peppar
Örter (torkade/ frysta/ färska)

Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Skiva upp rotsakerna och lägg på en plåt med lite ringlad olivolja, torkade örter, salt och peppar.  Skiva upp kycklingen, blanda marinaden och häll över kycklingen. Stek/grilla kycklingen. Blanda ihop såsen. Gör en god sallad till om du har tid och grejer hemma! Tips, använd krispiga grönsaker och pressa citron och olivolja över salladen! 

Gillade du detta recept? 

Fler recept för dig som gillar kyckling så har vi till exempel vår Quinoa och Kycklingsallad eller en Näringsrik bowl med pestomarinerad kyckling. Båda är magiska! 

Varukorg

No more products available for purchase