This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

LAX med QUINOASALLAD – recept för din menscykel

Matinspiration för menscykel

Låt oss presentera detta fantastiskt lätta och goda recept fylld med massa bra grundstenar för vår menscykel! Ugnsbakad lax med en stor quinoasallad med stekt grönkål, broccoli, rödkål och tomat toppat med parmesan och avokado. En måltid som innehåller bra fetter, protein, kolhydrater och fibrer, allt för en menscykel i balans.

Varför är korsblommiga grönsaker bra för menscykeln?

Korsblommiga grönsaker som olika sorters kål, broccoli och blomkål är rika på fibrer och innehåller ett ämne, Diindolylmethane (DIM), som hjälper kroppen att göra sig av med överblivet östrogen. Genom att äta korsblommiga grönsaker kan du hjälpa kroppen att få ut östrogen. Det kan leda till en ökad hormonbalans och minska PMS-symptom som är kopplade till högt östrogen, som exempelvis svullna och ömma bröst under fas tre. De är dessutom fyllda med fibrer och näringsämnen!

Det som kan vara viktigt att känna till är att i rå kål och korsblommiga grönsaker finns även ett ämne som kallas för goitrogener. När du äter stora mängder råa grönsaker kan det påverka sköldkörteln negativt. Det gäller framförallt dig som har nedsatt sköldkörtelfunktion. Precis som med andra livsmedel ska vi inte heller överkonsumera korsblommiga grönsaker. Lagom är bäst! Ett tips för att minska goitrogener är att ångkoka eller värma upp grönsakerna innan du äter dem.

Du behöver:
Lax
Quinoa (kokad i buljong)
Grönkål
Broccoli
Rödkål
Tomat
Rödlök
Parmesan
Avokado

Kryddor som örtsalt, peppar, vitlökspulver, chiliflakes och äkta smör att steka i.

Gör såhär: 
Krydda laxen och lägg in i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter / tills den är klar. Koka samtidigt quinoa och buljong tillsammans enligt anvisningar. Stek grönkål, rödkål och broccoli i en panna med äkta smör och kryddor som vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes.

Skiva tomaterna och blanda tillsammans med de övriga grönsakerna och quinoan. Servera med avokado och riven parmesan. En riktigt god smakkombination och så enkel. Tänk dig en krämig avokado, saltig parmesan, krispig smakrik grönkål och broccoli tillsammans med lax!

Receptbild kommer från grymma: Alva <3

Gillade du detta recept? 

Många idag har känslig mage och försöker reducera intaget av gluten. Vi har flera recept utformade med quinoa för att inkludera så många vi kan i våra recept. Vi har vår Quinoa- och kycklingsallad men också Chevrésallad med quinoa och honungsdressing

Varukorg

No more products available for purchase