This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Asiatisk KYCKLINGBOWL med vitkål, broccoli och ingefära - perfekt recept för dig med PCOS

mat för PCOS

Det här är en asiatisk bowl som aldrig kan gå fel. Den innehåller en blandning av vitkål, morot, ingefära, broccoli, kyckling, cashewnötter och ägg, allt blandat med en underbar asiatisk dressing. Det här är en måltid där du får i dig en blandning av högkvalitativa fetter, fullvärdigt protein och fibrer som får ditt blodsocker att jubla. 

PCOS-vänligt recept 

Det här är ett recept som passar perfekt till dig som har PCOS eller problem med insulinkänslighet då den är hög i fiberinnehåll, protein och fett. Anpassa helt enkelt receptet utifrån dina förutsättningar och preferenser. Känner du att du behöver fylla på med ris istället för att ha vitkål som bas, byt ut det. Det går super att göra receptet med ex blomkålsris, zucchininudlar eller valfritt ris samt att använda dina favoritgrönsaker.

Vad du behöver:
4 stora nävar strimlad vitkål
1 morot
2 grönkålsblad
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 cm ingefära 
1/2 broccoli 

Kyckling/nötfärs/lax/räkor
2 ägg 
Smör/ghee till stekning
Hackade nötter

Kryddor som 2 tsk tamarisoja, 1 tsk fisksås, 1/2 tsk honung, chiliflakes, havssalt, peppar, vitlökspulver och cayennepeppar. 

Gör såhär: Stek kyckling och krydda med vitlökspulver, cayennepeppar, salt, chiliflakes och lite honung. Strimla upp grönsakerna. Fräs löken i smör addera sedan resten av grönsakerna (riv i ingefäran). Krydda med soja, fisksås, salt, peppar, vitlökspulver & chili. Låt stekas tills de mjuknat (men fortfarande lite krisp) Blanda samman grönsakerna med kyckling/ nötfärsen. Stek sedan äggen. Toppa med ägget och hackade nötter på toppen.

Om du är som oss och älskar sås rekommenderar vi dig att testa den här underbara tahinisåsen eller att addera en halv avokado.

Gillar du detta receptet?

Om du gillar asiatiska smaker kanske du även gillar våra andra recept med: Fried rice med kyckling eller kycklinggryta med kokosmjölk och broccoli.

Varukorg

No more products available for purchase