This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Hur du gör den godaste CHICCA ROASTEN

godaste chicca roasten som är koffeinfri

Letar du efter ett koffeinfritt alternativ till kaffe? Chicca Roast är det ultimata alternativet till kaffe gjort på ett örtbaserat pulver som du blandar med hett vatten till en dryck som påminner om kaffe i smaken. Det bästa är att den är helt koffeinfri och har en nötig och rostad smak som passar perfekt för dig som älskar den djupa och fylliga känslan av kaffe, men som vill undvika de biverkningarna som koffein kan ge. 

Vad är Chicca Roast?

Chicca Roast är gjord på 100 % ekologisk cikoriarot, en ört som använts i århundraden till både matlagning, läkekonst och som ett koffeinfritt substitut för kaffe. Rotens naturliga egenskaper ger drycken dess distinkta och rostade smak som påminner om kaffe. 

Vad innehåller Chicca Roast?

Cikoria som Chicca Roast är gjord av består till största del av fibern inulin och är faktiskt det livsmedel som innehåller störst mängd av just inulin. Inulin är troligtvis den typ av fiber vars hälsoeffekter är mest studerade då det finns drygt 10 000 forskningsrapporter om inulin att ta del av. Så för dig som är intresserad är ett tips att läsa mer om inulin, det finns mycket intressant forskning! De som är känsliga mot fibrer kan ibland uppleva gasig mage när de testat cikoria-kaffe vilket beror på att vissa kan ha tappat förmågan att smälta fibrer som exempelvis inulin. Även om man har tappat förmågan att smälta inulin så kan ett intag av fibern efter ett tag hjälpa till att öka de goda tarmbakterierna och hjälpa tarmen att klara av fibern successivt. ⁠

Anledningen till att vi tog fram Chicca Roast

Bakgrunden till att vi tog fram Chicca Roast var för att vi fick hundratals meddelanden från kvinnor i vår community på instagram som ville minska och utesluta koffein för att se om det kunde göra skillnad för deras mående och menscykel och frågade oss om tips på bra kaffeliknande alternativ. Många i communityn har vittnat om att när de slutat med koffein har de kunnat minska eller bli av med mensrelaterade symptom som exempelvis PMS, oregelbunden ägglossning, sömnsvårigheter och oro vilket bidragit till att allt fler velat testa att vara utan koffein. Vi började göra research för att hitta ett alternativ till kaffe och Chicca Roast blev resultatet. 

Hur du enkelt gör en perfekt Chicca Roast

Vi får ofta frågor om hur man gör den godaste Chicca Roasten, nedan kommer vår guide till hur du får till den perfekta koppen. 


Vi rekommenderar att blanda 1,5-2 msk Chicca Roast med 1-1,5 dl kokat vatten. Om man blandar för svagt, det vill säga för lite pulver, kan det ge en lite svag smak och besk eftersmak. Vi gör den därför hellre lite starkare för att verkligen få fram smaken av cikoria. Här kommer ett exempel:

I ett glas som rymmer 20 cl har vi:
1,5-2 msk Chicca Roast
1,5 dl hett vatten
0,5-1 dl skummad röd mjölk (3%) eller grädde (går bra att välja den typ av mjölk du själv föredrar)

Vilken mjölk ska man ha?

Vi rekommenderar att använda ekologisk komjölk, helst den röda som innehåller 3% fett eller ekologisk grädde (grädde ger en extra smakförhöjning, värt att testa!). Det går jättebra att använda exempelvis havremjölk, mandelmjölk eller  kokosmjölk/kokosgrädde om du vill undvika mejerier. Tänk bara på att havremjölk ofta höjer blodsockret mer än vanlig mjölk om du är känslig för blodsockerpåverkan vid exempelvis PCOS.

Mjölkskummare

Vi brukar använda en liten batteridriven handmjölkskummare (finns att hitta billigt i olika vanliga butiker) och skumma mjölken eller grädden i en kanna. Mjölken kan antingen värmas upp i en kastrull eller mikro innan eller vara kall. Det går också jättebra att skumma mjölken i en mjölkskummare som också värmer upp mjölken samtidigt.

Gillar du detta recept?

Testa vår otroligt goda Chicca Roast milkshake eller våra hormonvänliga bananpannkakor med Chicca Roast.

Varukorg

No more products available for purchase