Hemmagjord pizza med glutenfri och mjölkfri botten

Här kommer recept på en av våra favoriträtter – världens godaste hemmagjorda pizza med pizzasallad! Botten är glutenfri och mjölkfri. 

Recept på vår favoritpizza

Vi toppar pizzan med egengjord pizzasås, mozarella, fetaost, handskalade räkor, tomat, rödlök, grönkålschips, ruccola, riven ost och oregano.

Du behöver (2-3 portioner)
1,5-2dl havremjölk
2 msk kokosolja
1 nypa salt
3 tsk bakpulver
3 dl havremjöl (mixa havregryn till mjöl)
1 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk

Gör så här:
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
3. Häll i havremjölk och kokosoljan. Ta lite havremjölk i taget så degen inte blir för lös. 
4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och kavla ut degen till lagom tjocklek.
5. Förgrädda litegrann, lägg sedan på all topping. Grädda i ca 6 minuter tills du ser att den har fått en fin färg. 

Pizzasås
Vi brukar höfta men ungefär såhär: 
Värm upp/reducera ner passerade tomater med pressad vitlök, peppar, salt, lökpulver, oregano, osötad ketchup samt lite flytande honung för sötma. 

Pizzasallad
500g vitkål
1 tsk salt
0,5 dl olivolja (eventuellt lite mindre)
2 msk vitvinsvinäger
Svartpeppar
Oregano

Gör så här:
Finstrimla vitkålen (med kniv eller osthyvel). Blanda vitkål och salt i en bunke. Knåda och krama vitkålen för hand tills den blir mjuk. Häll av eventuell vätska från kålen. Tillsätt olivolja, vinäger och oregano. Blanda samman ordentligt. Smaka av med svartpeppar och salt. Låt gärna salladen stå i någon timme innan servering. 

Gillade du detta recept? 

Är du känslig mot gluten och mjölk kan vi även rekommendera dig Boost Bread med smak av vört. Eller varför inte göra Bananbröd och ha till frukost eller mellanmål?