This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Enkel lunch - KOKOSKYCKLING med quinoa, fetaost och gurkmeja

mat för hormoner

Vet du inte vad du ska laga till lunch eller middag? Vi har det ultimata receptet som går snabbt att göra, är hälsosam, näringsbombad och enkel att göra - det kan inte bli bättre. Tänk dig en krämig kokoskyckling med ingefära, quinoa, fetaost och kokosgrädde. En måltid där du får i dig alla kroppens byggstenar samtidigt som den är helt underbart god.

Näringsrik kokoskyckling med quinoa

I den här måltiden får du i dig kroppens alla byggstenar samtidigt som den är underbart god. Den innehåller högkvalitativa fetter från kokosgrädde, avokado, äkta smör/ghee, fetaost/getost och pumpakärnor. Fullvärdigt protein från kyckling och fetaost/getost. Komplexa kolhydrater från quinoan samt en extra näringsboost från gurkmeja (kombinerat med svartpeppar) och näringsjäst som är rikt på b-vitamin. 

För ca 2 portioner behöver du:
2-3 kycklingfiléer
Quinoa mått enligt anvisning 
Ghee/äkta smör
Eventuellt någon grönsak som vitkål eller broccoli 

Kryddor:
Ca 1 tsk gurkmeja, 1 tsk ingefära, svartpeppar, örtsalt, Coconut Aminos, lökpulver, vitlökspulver och salt

Toppa med fetaoast/getost, pumpakärnor och näringsjäst

Gör såhär:
Koka quinoa enligt anvisning (ca 15 min). Hacka kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs i en ordentlig klick smör/ghee på mellanhög värme i några minuter. Krydda ordentligt med örtsalt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, gurkmeja och torkad ingefära, lite cayennepeppar och fräs några minuter till. Addera 2-3 msk Coconut Aminos (fermenterad kokosnektar och havssalt, ett söt/salt sojasubstitut) och ca 2 dl kokosgrädde. Koka upp och låt sedan puttra under lock på medelvärme tills kycklingen är klar (ca 10 minuter till).

Rör gärna runt 1/2 tsk ghee och 1-2 msk näringsjäst i quinoan för extra god smak och näringsboost. Servera med kycklingen ovanpå och toppa med dina favoriter till exempel avokado, stekt broccoli, pumpafrön eller smulad fetaost/getost.

Gillade du det här receptet får du inte missa Shakshuka med buffalomozarella och saffran och fried rice med kyckling, grönsaker och ägg.

Receptbild av Elin som driver @dearwellnessjournal.

Varukorg

No more products available for purchase