Vet du inte vad du ska laga till lunch eller middag? Vi har det ultimata receptet som går snabbt att göra, är hälsosam, näringsbombad och enkel att göra - det kan inte bli bättre. Tänk dig en krämig kokoskyckling med ingefära, quinoa, fetaost och kokosgrädde. En måltid där du får i dig alla kroppens byggstenar samtidigt som den är helt underbart god.
Näringsrik kokoskyckling med quinoa
I den här måltiden får du i dig kroppens alla byggstenar samtidigt som den är underbart god. Den innehåller högkvalitativa fetter från kokosgrädde, avokado, äkta smör/ghee, fetaost/getost och pumpakärnor. Fullvärdigt protein från kyckling och fetaost/getost. Komplexa kolhydrater från quinoan samt en extra näringsboost från gurkmeja (kombinerat med svartpeppar) och näringsjäst som är rikt på b-vitamin.
För ca 2 portioner behöver du:
2-3 kycklingfiléer
Quinoa mått enligt anvisning
Ghee/äkta smör
Eventuellt någon grönsak som vitkål eller broccoli
Kryddor:
Ca 1 tsk gurkmeja, 1 tsk ingefära, svartpeppar, örtsalt, Coconut Aminos, lökpulver, vitlökspulver och salt
Toppa med fetaoast/getost, pumpakärnor och näringsjäst
Gör såhär:
Koka quinoa enligt anvisning (ca 15 min). Hacka kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs i en ordentlig klick smör/ghee på mellanhög värme i några minuter. Krydda ordentligt med örtsalt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, gurkmeja och torkad ingefära, lite cayennepeppar och fräs några minuter till. Addera 2-3 msk Coconut Aminos (fermenterad kokosnektar och havssalt, ett söt/salt sojasubstitut) och ca 2 dl kokosgrädde. Koka upp och låt sedan puttra under lock på medelvärme tills kycklingen är klar (ca 10 minuter till).
Rör gärna runt 1/2 tsk ghee och 1-2 msk näringsjäst i quinoan för extra god smak och näringsboost. Servera med kycklingen ovanpå och toppa med dina favoriter till exempel avokado, stekt broccoli, pumpafrön eller smulad fetaost/getost.
Gillade du det här receptet får du inte missa Shakshuka med buffalomozarella och saffran och fried rice med kyckling, grönsaker och ägg.
Receptbild av Elin som driver @dearwellnessjournal.