This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

SHAKSHUKA med saffran, buffelmozzarella och quinoa

Shakshuka med saffran, buffelmozzarella och quinoa

Vet du inte vad du ska laga till frukost, lunch eller middag? Vi har den perfekta hälsosamma shakshukan med buffelmozzarella, saffran och quinoa. Rena kraftpaketet för din hälsa fylld med näring! Den är dessutom enkel, går snabbt att göra och är så god. Går att äta till frukost, en lyxigare brunch, lunch eller middag.

Recept shakshuka med mozzarella och saffran

En måltid där du får i dig en blandning av högkvalitativa fetter från ägg, mozzarella och avokado. Fullvärdigt protein från ägg och mozzarellan. Komplexa kolhydrater från quinoa. Addera på det en riktig boost med kryddor från tomat, ingefära, gurkmeja och saffran.

Du behöver
1 st gul lök
2 dl passerade tomater 
1 tsk honung
1 paket buffelmozzarella
Ägg

Kryddor som: vitlökspulver, örtsalt, svartpeppar, ingefära, gurkmeja och saffran.

Gör såhär: 
Koka quinoa efter hänvisning på paket. Hacka och fräs löken tills den mjuknar tillsammans med kryddorna. Krydda till egen önskad smak. Tillsätt de passerade tomaterna och låt det puttra i cirka 5 minuter. Kläck i önskat antal ägg i tomatsåsen. Dela mozzarellan i bitar eller skivor och tillsätt i tomatsåsen runt äggen.

Lägg gärna på ett lock och låt puttra på medelvärme tills äggen ser färdiga ut. Servera med quinoa och toppa med avokado samt färsk koriander för extra boost. 

Gillade du detta recept? 

Vi har ju som tur är en till variant av Shakshuka som är enkel att tillaga och funkar även den vilken tid på dygnet du själv önskar.

Varukorg

No more products available for purchase