Enkel och värmande chili corn carne - passar stora som små

Behöver du middagsinspiration som är lätt och gott samtidigt som det ger din kropp vad den behöver? Idag delar vi med oss av en av våra go-to recept nu på hösten. En värmande chili corn carne med kidneybönor och ris <3 Det här är en måltid som innehåller en blandning av protein, fett och kolhydrater = perfekt för dina hormoner och menscykel!

Recept chili corn carne till

Receptet är går snabbt och är superenkelt. En värmande och grundande chili corn carne som passar både till de stora som små. Receptet är till ca 3-4 portioner och går att variera utifrån vad du gillar! Har du exempelvis diabetes eller PCOS går det superbra att byta ut riset mot mer bönor eller varför inte stekta grönkål och broccoli vid sidan om?

Du behöver följande:
ca 500 g ekologisk nötfärs
400 g hela tomater på burk / krossade tomater
1 paket kidneybönor
1 gullök
1 morot
2 vitlöksklyftor

Kryddor
1 grönsaksbuljong
2 tsk tomatpure
2 tsk sambal alt. chili efter smak
2 tsk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
Salt & peppar

Råris/ vildris/ svartris
Äkta smör till stekning

Gör såhär: Börja med att koka riset enligt anvisningar, vi kokade riset med buljong för extra god smak. Hacka sedan löken och fräs med smör i en gryta. Häll ned i nötfärsen i grytan och riv moroten under tiden. När färsen är genomstekt lägg sedan i tomaterna, morot, buljong och kryddorna. Låt puttra i 10 minuter och avsluta med att hälla i kidneybönorna. Smaka av och servera tillsammans med riset <3

Receptbild kommer från älskade Alva.